Az anyagiak léte/nem léte , nem elég indok .
Bőven elég indok! Nem jó, ha a te húszas éveiddel hasonlítod össze a mai világot. Gondolj csak az oktatásra, h milyen színvonalbeli (és finanszírozási) különbségek vannak. Ha egy gyereknek csak az állami oktatást tudod nyújtani, olyan hátrányokat szenved, amit képtelen lesz behozni. Míg ha tudod fizetős suliba járatni, akkor elhúz mindenki mellett. Ezek a különbségek nem voltak meg a te húszas éveidben.
Mondtam már, h itt van mellettem kéthetente egy 9 éves kisfiú. Táblagép, xbox, okosteló alap. Ha nem lenne neki, nem néznék embernek az osztálytársai. Legóból ömlesztve a legújabb marvel, star wars modellek... Cipőkből az adidas, puma, stb... Nyáron a nyaralás, télen a síelés. Külön atlétika, úszás, német.
A metrón még régebben láttam egy családot, nagyon jól öltözötteket, két gyerekkel. A gyerekek visongtak (akkor még ember vezette a metrót) amikor bemondták, h záródnak az ajtók, úgy viselkedtek, mintha a vidámparkban lennének a szellemvasúton. Először azt hittem, vidékiek, de egy szövegfoszlányból kiderült, h csak vmi történt az anyu(!) kocsijával. A 6-8 éves budapesti gyerekek nem ismerték a tömegközlekedést!
Ez a pénzről szól bizony! Óriási pénzekről, mert mire kitaníttatod a gyerekedet, azon két öszkomfortos lakást is vehetsz! A te húszas éveidben nem volt ekkorára nyílva a trsdlmi olló, és volt átjárás a trsdlmi osztályok között. Ma amelyik osztályba születsz, nagy valószínűséggel abban is döglesz meg!