Törölt nick Creative Commons License 2018.12.28 0 0 36

Az orosz Grant kapitány sorozat fent van a YT-on, 7 részben. A könyvet már régen olvastam, ezt a sorozatot még régebben láttam, de a kommentekben is írják, hogy csak apróbb eltérések vannak a könyvhöz képest.

A rejtelmes sziget, vagy 80 nap alatt a Föld körül filmekben meg már szinte rá se lehet ismerni Verne regényeire.

Magyar filmek: A dunai hajós, Utazás a Holdba 

Koprodukciós sorozatok, magyar színészekkel: Sándor Mátyás, Sztrogoff Mihály

Az e-könyveim között felfedeztem egy csomó Verne kötetet is, ezek egy részét olvastam gyerekkoromban is. 

Ezek tetszettek (gyerekkori olvasmányok)

Kétévi vakáció, A 15 éves kapitány, Észak Dél ellen, Grant kapitány gyermekei, Nemo kapitány, A rejtelmes sziget, Hatteras kapitány, Utazás a Holdba, Utazás a Hold körül, Sándor Mátyás, Hector Servadac, 80 nap alatt a Föld körül, A dunai hajós.

Ezek valamiért már nem annyira:

Hódító Robur, A világ ura, A két Kip testvér, Az arany meteor

Ezek közül újra elolvastam többet is, meg újabbakat is, amik gyerekkoromban kimaradtak:

A bégum ötszázmilliója/Az acélváros titka, Világfelfordulás (Az utazás a Holdba folytatása), Az acélelefánt/A gőzház, Várkastély a Kárpátokban, Sztrogoff Mihály, Robinsonok iskolája, Különös végrendelet, Antifer mester, A cethalászok, A prémvadászok, Egy újságíró a 29. században, A Cyntia hajótöröttje.

Az újabb olvasmányok közül  "A Jonathan hajótöröttei" tetszett a legjobban, ahol a hajótöröttek államot alapítanak.

Előzmény: Anna vagyok (28)