Az orosz Grant kapitány sorozat fent van a YT-on, 7 részben. A könyvet már régen olvastam, ezt a sorozatot még régebben láttam, de a kommentekben is írják, hogy csak apróbb eltérések vannak a könyvhöz képest.
A rejtelmes sziget, vagy 80 nap alatt a Föld körül filmekben meg már szinte rá se lehet ismerni Verne regényeire.
Magyar filmek: A dunai hajós, Utazás a Holdba
Koprodukciós sorozatok, magyar színészekkel: Sándor Mátyás, Sztrogoff Mihály
Az e-könyveim között felfedeztem egy csomó Verne kötetet is, ezek egy részét olvastam gyerekkoromban is.
Ezek tetszettek (gyerekkori olvasmányok)
Kétévi vakáció, A 15 éves kapitány, Észak Dél ellen, Grant kapitány gyermekei, Nemo kapitány, A rejtelmes sziget, Hatteras kapitány, Utazás a Holdba, Utazás a Hold körül, Sándor Mátyás, Hector Servadac, 80 nap alatt a Föld körül, A dunai hajós.
Ezek valamiért már nem annyira:
Hódító Robur, A világ ura, A két Kip testvér, Az arany meteor
Ezek közül újra elolvastam többet is, meg újabbakat is, amik gyerekkoromban kimaradtak:
A bégum ötszázmilliója/Az acélváros titka, Világfelfordulás (Az utazás a Holdba folytatása), Az acélelefánt/A gőzház, Várkastély a Kárpátokban, Sztrogoff Mihály, Robinsonok iskolája, Különös végrendelet, Antifer mester, A cethalászok, A prémvadászok, Egy újságíró a 29. században, A Cyntia hajótöröttje.
Az újabb olvasmányok közül "A Jonathan hajótöröttei" tetszett a legjobban, ahol a hajótöröttek államot alapítanak.