Hiába jelentette fel zaklatóját az amerikai lány, nem kapott segítséget.
Pár nappal később holtan találták
https://index.hu/kulfold/2018/12/26/feljelentes_rendorseg_amerikai_lany_nem_kapott_segitseg_meggyilkoltak_holtan_talaltak_zaklatas/?fbclid=IwAR1FV6f6J2JtP-ikpjEWaRGmuFyFepyfbigwqi02S85F-1vtonS88qf8m08
"Aggódom, mert már felkerestem a Utah Egyetem kampuszán dolgozó rendőröket, múlt szombaton bejelentést tettem nekik, de azóta sem kaptam választ."
"A 21 éves Lauren McCluskey ezekkel a szavakkal hívta fel a 911-et, hogy feljelentse exbarátját, aki zaklatta őt. A diák először az egyetemi rendőrségen tett bejelentést, de miután nem kapott visszajelzést, a központi rendőrségi diszpécsert is feltárcsázta.
McCluskey mindegyik bejelentése során elmondta a rendőröknek, hogy egy szeptemberi éjszakán, egy szórakozóhelyen ismerkedett meg egy férfival, akivel egy hónapon keresztül jártak is.
A férfi a 37 éves Melvin Rowland volt, abban a bárban dolgozott kidobóként, ahol megismerkedtek. A foglalkozásáról tudott a lány, azonban a valódi nevét és a valódi életkorát nem, ugyanis ezekről hazudott a férfi. Álnéven mutatkozott be és fiatalabbnak adta ki magát.
Ahogy arról sem tudott a lány, hogy a férfi regisztrált szexuális bűnöző, és különböző bűncselekmények miatt összesen már közel tíz évet ült börtönben.
A CNN-hez eljutott információk alapján a lány összesen 6 alkalommal próbált az üggyel kapcsolatban segítséget kérni a kampuszon illetékes hatóságtól, és az első bejelentése után egy héten keresztül egyáltalán nem foglalkoztak az ügyével.
A lány családja ezután sajtóközleményt adott ki, amelyben egyet nem értésüket fejezték ki az egyetem vizsgálatával szemben. "Több alkalom is lett volna arra, hogy megvédjék őt azalatt a majdnem két hét alatt, ami a lányunk bejelentése és a halála között rendelkezésre állt" – írták."