Ali-bá
2018.12.26
|
|
0 0
23682
|
Így még nem próbáltam, de éppen valami hasonlóra készülök. Olvastam, hogy a belgák melegházban nevelve elérik, hogy a csemege szőlőjük jóval korábban érik, mint szabadban. Nekem a télikert mellett van egy olyan 'lépcsőházam' amelynek a fele, annak ellenére, hogy gyakorlatilag a házban van, az eredeti 'termett-föld'. Szóval nincs semmi változtatva rajta az eredeti talaj. Ebben az évek során nőtt már fügefa (a gyümölcse a lépcsőre potyogott, ráléptünk, csúnya volt - kivágtam), fagyérzékeny délszaki ciprus (gyönyörű kékezüst volt, de túlnőtt - kivágtam. Most egy citrom él ott és mellette télen ott telelnek a mediterrán növények, + mályva, begónia, gulán stb. Arra gondoltam, hogy ültetnék oda egy szőlőt is. Akkor ugye az egész télen fagymentes helyen lenne és várakozásom szerin, mivel ott hamarabb 'tavaszodik' hamarabb meg is indulna, később hamarabb érne. Valami amúgy is korai csemege szőlőre gondoltam, érdekes lenne ugyanis a földieper leérése után egyből érett szőlővel folytatni a gyümölcsevést. Ugyan nem tudom, hogy melyik fajta fejezi be korán a nyugalmi állapotát és hajlandó az én kedvemért hamar megindulni.
Ha van valakinek javaslata, vagy ilyentén tapasztalata, szívesen veszem. |
Előzmény: Flanell (23680)
|
|