b.petya89
2018.12.23
|
|
0 0
26031
|
Sziasztok!
2 napja főztem sört magamnak most már nem először. IPA-val még nem volt dolgom és nem úgy zajlik az erjedés mint eddig.
A mennyiségem kb 10 liter. Második napja nem hallom ill. látom hogy a kotyogó bugyogna. Eddig 18 fokon volt a sörlé hőmérséklete. Ma reggelre 20-21 fokos helyiségbe vittem! A sörlé hőmérséklete 20 fokos most.
Lehet az probléma, hogy egy 20-25 literes erjesztőben van és a sörlé mennyisége csak 10 liter ezért nem látom annyira erőteljesnek a kotyogást és lehet, hogy valahol szelel a fedele?
A vödör tetejét ha megnyomom picit érezni azért, hogy a teteje puposabb tehát valamennyire beindult?!
Kellene aggódnom, hogy ki kell öntenem?
Köszönöm a segítséget! |
|