b.petya89 Creative Commons License 2018.12.23 0 0 26031

Sziasztok! 

 

2 napja főztem sört magamnak most már nem először. IPA-val még nem volt dolgom és nem úgy zajlik az erjedés mint eddig. 

A mennyiségem kb 10 liter. Második napja nem hallom ill. látom hogy a kotyogó bugyogna. Eddig 18 fokon volt a sörlé hőmérséklete. Ma reggelre 20-21 fokos helyiségbe vittem! A sörlé hőmérséklete 20 fokos most. 

 

Lehet az probléma, hogy egy 20-25 literes erjesztőben van és a sörlé mennyisége csak 10 liter ezért nem látom annyira erőteljesnek a kotyogást és lehet, hogy valahol szelel a fedele?

A vödör tetejét ha megnyomom picit érezni azért, hogy a teteje puposabb tehát valamennyire beindult?!

 

Kellene aggódnom, hogy ki kell öntenem? 

 

Köszönöm a segítséget!