Nem tom, vhogy racionálisabbak a ffiak. Már egy másik topicban elmondtam ezt a példát, de itt is elmondhatom.
A fiatal felnőtt lányom beleszeretett egy nagyon link alakba. Nagyon kétségbe voltam esve, anyukámmal együtt azon voltunk, de nem tudtuk hogyan, de h le kell vakarni a "gyerekről" ezt a fickót! Természetesen minden kísérletünk vad ellenállásba ütközött, kudarcba fúlt. A fickó egy igazi szar alaknak bizonyult, nem dolgozott, soxor még a lányom tartotta el, nem tanult, annál inkább bulikázott, döglött a tv előtt, semmire sem volt jó. Egy here volt a fickó, egy csíra! Nagyon be voltam szarva a lányom miatt, h mi lesz vele. A lányom rendesen dolgozott, szépen lépdegélt a szamárlétrán, és elérkezett az idő, h be kellett iratkoznia egy továbbképzésre. Össze is lett rakva rá a pénz, megvoltak a határidők. De nagyon félő volt, h a fickó miatt majd elhanyagolja a tanfolyamot. Egyszer aztán nálunk bográcsoztak a lányomék, és ahogy beszélgettünk, szóba került a tanfolyam. Erre a lányom párja kibökte, h ő is szívesen elvégezné, csak nincs rá pénze. Én meg gondoltam magamban, persze, h nincs, miből is lenne, ha úgy él, mint egy here. De a párom az én megkérdezésem nélkül megajánlotta a lányom párjának, h meghitelezi neki a tanfolyamot. Belül dúltam-fúltam, de nem mutattam semmit a lányomék előtt. Aztán mikor elmentek, elővettem a páromat, h hogy képzeli, h ezt a trógert támogatja, mikor én az anyámmal együtt azon vagyunk, h hogyan lehetne lepattintani a lányomról ezt a faszt! A párom nagyon tárgyilagos tudott maradni. Azt mondta, h a lányom, ha akarjuk, ha nem, mindenképpen bele van zsongva ebbe a fasziba. És ha nem együtt járnak tanfolyamra, akkor még az is kétséges, h a lányom elvégzi-e, ésnem inkább a faszijával megy bulikázni órák helyett. És így is lett. Mindketten sikeresen elvégezték a tanfolyamot, tíz éves kapcsolatban élnek, és mindketten üzletvezetők.
Ehhez pedig sztem kellett a józan ész, a racionális gondolkodás, a semleges pártállás, és a jó szándék, ami bennem nem volt meg, mert csak meg akartam menteni a lányomat ettől a fickótól, aki ma a vejem...
Ez a ffias gondolkodás, ami szükséges egy családba. Sztem.