diospyros Creative Commons License 2018.12.19 0 0 394

gondoltam rá, de itt biztos elviszi a tűzelhalás.

van egy 1.000 nm-es kertem a szombathelyi "parkerdő" felé, de ott minden kipusztul a kötött, sekély termőréteg miatt (40 cm-nél kavicsréteg kezdődik...) plusz a szomszédok beteg fái mindenfélét terjesztenek. csomó fám kipusztult ott. (nincs vizem -kút- sem ott).

több káki fa kifagyott, kettőt az őzek tapostak le, 3 kajszi is kipusztult (guta), még a parasztbarack is, 1 Rita cseresznye kiszáradt.

ami még megvan: 1 Stella, egy "kertvásárlással megörökölt" 15 év körül finom, jún. végi nagyszemű cseresznye, nem Germesdorfi, nem tudom mi. 2 éve rengeteg volt rajta, mikor megkapta a Stellát, a porzó volt a gondja. idén lefagyott, kevés volt rajta.

még a Theodor Reimers tüskés, de nemes szeder is kampec (gyökérsarjról volt ültetve.)

2 mézbogyó még bírja. meg egy kis körbekerített részen fekete ribizli, sárga málna, Polka málna...

meglátjuk! (2014 óta :) a lényeg hogy a másik 100 km-re fekvő kertben minden ok - kivéve, ha beszabadul az őz :) :((

egyszer jó lesz a gyerekeknek házhelynek, 10-15 év alatt talán belterület lesz, körben már házak vannak. igaz, az előző tulaj is így kalkulált, 2000-ben mikor megvette, de 14 év alatt nem lett az... és megunta a fűnyírást, és eladta nagyon olcsón nekem... remélem nekem csak 10 évet kell várnom... az összesen 24 év lett volna az előző tulajnak! de ha nem, majd a majdani vőm nyírja a füvet... :)

Előzmény: Ali-bá (393)