---:Jani:--- Creative Commons License 2018.12.18 0 0 47858

Ezeken már én is gondolkoztam, mármint, hogy nem csak AK-val lehet ölni. Sőt, ha így veszem, tulajdonképpen hülyeség is az AK, mert sokkal tovább tart végigmondani, mint azt, hogy "Stupor" ami után azt csinálsz az ellenfeleddel, amit akarsz. Vagy ott van a Diffindo, amiről tudjuk, hogy emberre irányítva nyílt sebet vág (Hermione vágta meg így Ront
véletlenül, amikor remegett a keze a hetesben). Ha valaki ezzel pl. nyakra céloz, akkor a másik valszeg elvérzik. 

És ez a másik irányba is igaz: nem értem, a halálfalók miért szerencsétlenkednek olyan átkokkal, mint a tarantallegra, amit mire végigmondasz, abból egy AK is kijött volna. Dolohov gonoszul rámosolyog Neville-re, és olyan átkot küld rá, amitől táncolni kezd. Dolohov gonoszsága nem ismer határokat.

És még valami, amit nem értek: szintén az ötös könyvben egy halálfaló, akit elnémítottak (lehet, hogy az is Dolohov) ráküld Hermionéra valami olyan bűbájt, amihez csak tátogni tudott, és Hermione elájul, majd a gyengélkedőn fog rendbejönni. Valami olyasmi volt utána a szöveg, hogy "Madame Pomfrey szavaival élve a bűbájnak mg ez a gyengített verziója is >>épp elég nagy galiát csinált odabent<<" Na, de ezt hogy?? Mert tudjuk, hogy varázsolni vagy úgy lehet, hogy kimondod az átkot, vagy nonverbálisan, ami esetben tátogni se kell. De akkor ezek szerint olyan is van, hogy valaki tátog, és az is varázslásnak számít, csak akkor gyengébb a bűbáj? Mi van??

(A táltostűz amúgy, ha már szóba került, simán megidézhető lett volna a horcruxok ellen. Csak el kellett volna menni egy tengerparti sziklához, mint ahova a hatosban hoppanál Harry DD-ral, és a víz miatt nincs hova terjednie.)

"Igazából Dd-nak már Frank Bryce eltűnésekor el kellett volna mennie a régi Denem-házba körülnézni kicsit...és kiket talált volna ott? Féregfarkot lecsapja, Voldi megy vissza Albániába, ő meg előszedi Lumpsluck-ot már akkor, hogy "Nem kérdezett annó téged a Denem-gyerek a horcikról? Gyanús nekem már egy ideje, hogy van/nak neki."

Jaja, ez pontos.

"Hiszen tudott Frank eltűnéséről. Ez az egész így olyan, mintha direkt hagyta volna az eseményeket menni a maguk útján, nagyon sok ember halálát hagyva ezáltal."

Ha NevemTeve még itt lenne, erre írná azt, hogy "igen, pont olyan..." :D

Előzmény: nünüke88 (47852)