https://hvg.hu/kultura/20181218_Nem_tudom_eppen_ki_van_soron_lehet_hogy_holnap_en_leszek_a_Soros__
interju_Hoboval?fbclid=IwAR13Xx
_kGF8UN3KlLIE3NRTRBgwJA6c4sOTAq9wGzYcbqlWOaJQn7etKYsA
Dalszövegeit koldusok éppúgy idézik, mint Orbán Viktor. Sehova nem tartozik, ezért mindkét oldal számára gyanús, de ezzel nem foglalkozik. Hé, Magyar Joe! címmel új darabbal és az ahhoz kapcsolódó új albummal jelentkezett, jövő márciusban életműkoncertet ad az Arénában. Földes Lászlóval, azaz Hobóval beszélgettünk a köztünk élő angyalokról, a kultúrharcról és arról, miért nem érzi magáénak Magyarországot és miért imádja mégis a hazáját.
Hobo: „Lehet, hogy holnap én leszek a Soros. És akkor mi van?
"Térdig gázolunk a szarban. Én sehova nem tartozom. Ezek azért gyűlölnek, mert azt hiszik, azokhoz tartozom, azért nem megyek közéjük. Azok meg viszont. Mindenféle harc folyik. Nem tudom, éppen ki van soron, lehet, hogy holnap én leszek a Soros. És akkor mi van? Semmi. Nem is értem, hogy valakit a világnézete miért zár ki egy művészeti közösség, ahol mondjuk, rajzolni kell, vagy énekelni, előadni? Miért baj az, ha valaki nemzeti érzelmű, a másik meg liberális? Én nemzeti liberális vagyok, mert engem nem zavar, ha másnak más a világnézete."