szeki87 Creative Commons License 2018.12.14 0 0 26018

Haliho!

 

Részletesen elolvastam a cikket és maradt még bennem pár kérdés.

 

Én rendszerint 18-22l sört főzők egyszerre. A cikkben írt glicerinnel együtt 2ml körülbelül hány liter sörhöz elég?

Megfordítva a kérdést; mekkora mennyiséget használjak 20l sörléhez?

Érdemes-e nagyobb mennyiséget használni, azon túl, hogy a túlzott élesztő milyen ízhibákat okoz?

Van-e egy tól-ig határ ami bevált?

Szeretnék egy Búza egy Ale és egy Lager törszek "elbankolni", mindegyiket folyékony élesztővel készült starterből.

Egyátalán számít az hogy folyékony élesztővel készül a starter vagy szárazzal, esetleg egy már kiforrt sörben leüllepedett élesztőt használok?

 

A cikk egyébként nagyon hasznos, köszönöm!

 

Üdv, szeki

 

Előzmény: acerola (21680)