Igen, de szerintem kell különbségnek lennie aközött, hogy már a szándék eredetileg az volt-e, hogy megöli a másikat, vagy sem. A petrificus gondatlanság, míg az AK vagy más halálos dolog szándékos. Nekem kicsit zavaró volt a filmben, milyen könnyedén alkalmazzák az aurorok az AK-t, ráadásul teljesen feleslegesen, mikor a Stupor-ral is ki lehet ütni a másikat.
Úgy gondolom, Dd. tudta élete végén az igazságot. Legkésőbb a párbaja idején szerintem megtudta. Csak Harry-nek nem mondta, és ő nem akarta megkérdezni.
Ami érdekes, hogy ezek szerint abban a párbajban megvolt benne a gyilkos szándék Grindelwald ellen. Voldira is rálőtt egy poteciálisan halálos átkot, de védhetőt, és tudta is, hogy védeni fogja, csak le akarta foglalni kicsit. Ez sem olyan logikus jobban belegondolva, mert amúgy akarta a halálát (ezért kereste a horcijait) akkor meg egyszerűbb lett volna lecsapni és összeszedni azokat, amíg újra lúdvérckedik. Sokkal kevesebb ember halt volna meg, Charity Burbage, Mordon, Amelia Bones, Emmeline Vance, Tonks apja, Dirk Creswell, a roxforti csata áldozatai, és megannyi nem nevesített ember a 6.-7. rés idején, mind életben maradt volna.
Csak akkor nincs sztori, így Dd. nem cselekedhetett ésszerűen. :D