Szia manett!
Igértem írok beszámolót!
A hajón semmilyen tengeri betegség nincs. Volt 1 nap a Bahamák felé lévő tengeri napon, amikor picit nagyobb hullámok voltak és a folyosókon ferdén mentünk, mint a részegek, de nem volt vészes...röhögtünk rajta.
Ami fontos, nagyon nagyon hideg van a légkondit úgy nyomatják, hogy őrület, csak a kabinba tudod szabályozni. Én 1. hajóutamon azt tapasztalatam a ki és beszállás megszervezése nagyon profi a tömeghez képest. Hamar érkeztek a bőröndök is, a sor hosszú a beszálláskor, de nagyon gyorsan megy. Amit írtak az előzőekben negatívumok az semmi nem érzékelhető, egyedül a szekrény nagyon pici, kevés a hely. A műsorok főleg a színházba superek, de a bárokba is állandóan van valami. Nekem túl sok volt ez az 5000 utas, bánom, hogy nem kisebb hajóra mentem. Bár ez látványnak bizarr hatalmas élmény, de már biztos öregszem. Az ültetett vacsora jobban bejött, a büféétterembe hatalmas a tömeg, állandóan asztalt kell keresni, mert nincs üres csak elvétve. A medencék elég kicsik. A fakultatív nekünk mindenhol fürdőzés lett volna a szigeteken, de a hajón fizettünk be angol csoporttal ott olcsóbb, de nagyon kell a nyelvtudás, igaz mi városnézést iktattunk be, utána fürdést, amire így nyílván kevesebb idő jutott. Visszagondolva, ami hasznos...a Kajmánon ellehet simán egyedül boldogulni, jönnek az utcán kis zöld mikrobuszok ott inted le ahol akarod ott állítod le ahol akarod, ülnek benne helyiek is, de ha van szabad helye megáll ha nincs 2 perc és jön a kövkező. Cozumel fehér egyenruhás fehér taxisok simán ha érted az angolt elvisznek bárhová olcsóbban, csak előre meg kell beszélni. Jamaicán csoporttal voltunk, mert ott rossz a közbiztonság. a Bahamákon szintén angol csoporttal, ez nekem nagy csalódás volt,őrült tömeg, lépésben való közlekedés, szűk utcák, zsongás..mást vártam. Miami bejött bár itt is nagy a forgatag, de legalább van hely. Az aligátoros buli super. Kérdezz szívesen írok