Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 47839

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei

Egyáltalán nem volt rossz, mint ahogy oly sok helyen beállítják, bár azt aláírom, hogy nem a legjobb film a Wizarding Worldben. Rövid kis véleményem nyomokban spoilert tartalmaz.

Öröm volt látni, hogy a sztori ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az első rész befejeződött. Tehát nincsen több éves, évtizedes szakadék a két epizód közt. Az Eddie Redmayne által alakított Göthe továbbra is nagyon kedvelhető figura, ahogy az talán a legtöbb szereplőről elmondható - pár kivételtől eltekintve.

Jude Law Albus Dumbledore-ként egyszerűen zseniális volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogja majd alakítani a fiatal énjét a Roxfort igazgatójának. Emberfeletti alakítást nyújtott, szerintem teljes mértékben sikerült lemásolni, visszaadni Michael Gambon gesztusait, arcmimikáját, tekintetét. Lenyűgöző volt. Mondjuk a nemi identitásának kihangsúlyozása nem volt éppen ínyemre, de ha jobban belegondolok, a cselekmény szempontjából ennek valamilyen szinten fontos szerepe volt, hiszen Albus azért nem kaphatta el Gellertet, mivel a szerelmük révén megfogadták, szerződést kötöttek, hogy nem bántják egymást.

Az új karakterek nem igazán nyűgöztek le, az előző részben megismert figurákkal sokkal jobban megbarátkoztam, mint az újakkal. Gellert Grindelwald szerintem nem volt egy nagy durranás, Voldemort-nak a nyomába sem ér. Göthe bátyja meg mintha valami szegény ember Percy Weaslyje lett volna. Közel sem akkora egyéniség, és feleannyira sem szerethető, mint a testvére.

Isteni érzés volt, hogy visszatérhettünk a Roxfortba. És az a zene alatta... Szerintem a roxfortos részek azoknak is megigézték kicsit a Harry Potter-hangulatot a filmben, akik eddig nem érezték úgy, hogy ez egy Harry Potter-film. Egy kicsit egyébként tényleg más a hangulata, mint a HP-filmeknek, de ez engem már az előző résznél sem zavart. A Star Wars előzménytrilógiája is egészen más, mint az eredeti trilógia.

Az meg, hogy Credence a Dumbledore család sarja... igencsak meglepett. Izgalmas volt egyébként a filmben az a játszadozás a hovatartozásával kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, mit hoznak majd ki ebből a következő rész(ek)ben. 

Összességében szerintem egy nagyon szórakoztató, izgalmas, kedves filmet kaptunk, sok-sok fan service-szel (mint pl. Nicolas Flamel, a Roxfortról meg Dumbledore-ról nem is beszélve). Én adok rá 10-es skálán jóindulattal 8-at (7.5).