Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 444

A gyermekmegőrzés nem működik, ha a gyerek beteg, és nem működik szinte egész nyáron.

Tehát _annyival_ több segítséget nem kapnak a nők a gyerekneveléshez, hogy az kompenzálja az otthonról elmenős munka által generált gyereknevelési nehézségeket.

Amit kapnak, az nem annyira segítség a gyerekneveléshez, hanem egy elég minimalista lehetővé tevése az otthonon kívüli munkának. Jellemzően ez sem egy emberre, hanem kettőre van szabva. Az egyik viszi a gyerekeket, a másik hozza - az egyik tovább van benn a munkahelyén, a másik korábban megy -, nyári szünet megosztott szabadsággal.

Igaz, ez gyerekenként csak mondjuk 10 év, átfedésekkel. Mondjuk én a harmadikos lányaimmal otthon hagytam nyáron az óvodás fiamat, míg dolgoztam - de ez annyira meredek, hogy ettől én már felelőtlen anyának vagyok tekinthető. De a gyerekek akkorák voltak, az anyám épp daganatos beteg, apám sose volt valami segítőkész, férjem szülei rég meghaltak már, úgyhogy vagy otthon voltak a gyerekek együtt, míg én dolgoztam és az anyámnak segítettem, amiben tudtam, vagy fel kellett volna adni a munkát, akkor meg miből élünk meg.

Szóval ilyen segítséget kapnak a nők a gyerekneveléshez.

Home office-nál az egész nem lett volna probléma. És megoldható is lett volna, semmi nem indokolta, hogy be kelljen menni.

Előzmény: rocky cellar (439)