okoska2 Creative Commons License 1998.12.14 0 0 39
Dear Deviáns!

Egyetertunk! Kovacs Laszlo es Magyar Balint szerintem sem diktatorok, csak pechjukre epp partvezerek, ezert partjuk azt teszi, amit ok elhataroztak. Kulonben annyi lenne a partjuknak! Aztan: valoban az a jo part, ahol nem egy ember (a fonok) elhataroz es a tobbiek meg utana mennek, hanem ahol kozosek a dontesek es amelle allnak ki egysegesen. Nincs okom azt hinni, hogy a Fidesz kevesbe ilyen, mint mondjuk az MSZP es az SZDSZ.

Mindegy milyen tobbsegnek nevezzuk a kormany tobbseget, egy a lenyeg: a valasztasokon megjelentek tobbsege! Hogy ez egybeesik-e a politika irant erdeklodokkel, vagy sem, nem erdekes. Egy kormany nem lehet kevesbe cselekvo, csak azert mert kicsi a tobbsege. Akkor jobban kell persze szerveznie a kepviseloi parlamenti jelenletet, de ha az megvan, akkor elhet a tobbseg adta jogaival.

Nem helyes diktatornak, demokracia-ellenesnek, stb belyegezni a kormanyt. Ugyanezt tette a 90-94-es ellenzek is (a Fidesz kivetelevel) es akkor sem volt igaz. Egyaltalan: most latom, hogy mennyi mindenben ugyanazt csinalja most az MSZP-SZDSZ, mint Antallek idejen, de akkor meg hitelesebbnek tunt nekem. Hiaba, okosodtam en is, ezert vagyok okoska2...