MrJones512 Creative Commons License 2018.12.02 0 2 9628

"Hát a bankok között is van verseny, aki kisebb kamatra ad hitelt, vagy nagyobb kamatot ígér a betétre, az versenyelőnybe kerül. Aztán a piac ott is beszabályozza, mennyi az annyi:-)"

Affenét szabályozza. Szépen fölosztják a tortát egymás közt, azt' be is áll a dolog. Ítéletnapig elketyegnek ugyanazon az áron.

Emlékszel arra az időre, amikor csak két mobilszolgáltató volt? Nna, akkor került 100-130 ruppóba egyetlen szaros percnyi telefonálás!

A "verseny" meg úgy zajlott, hogy időnként mindkettő bevezetett valami új csomagot, amivel aztán vagy megszívtad, vagy nyerhettél pár forintot, de alapvetően szart se ért az egész, mert a végén kábé tökugyanannyit fizettél mindkettőnél.

A jég akkor tört meg, amikor bejött a Voda, aztán a százforintos percdíjakból hirtelen harminckettesek lettek, a net meg fillérekbe kezdett kerülni.

(Annakidején, amikor kezdtem a W-nél 2.5 Ft volt 10Kbyte adatforgalom. 20-30 ezer volt a havi telefonszámlám. Aztán a Vodánál 3250 forintért kaptam korlátlan netet. Egyszer kiszámoltam heccből, hogy a 32500 forintos 10 hónap alatt a Westelnél kiperkáltam volna az adatforgalom után olyan 2.5 milliót. Nna, azóta nincs nekem előfizetéses telefonom!)

A piaci árat igazából egyetlen dolog szabályozza (mármint lefelé): a versenyzők mennyisége.

(Minden egyes új belépő ugyanis aláígér a bentlévőknek, hogy piacot tudjon szerezni.)

Előzmény: robopassmeet (9623)