Igen, ez teljesen igaz, ám mégis, amikor, mostanában (ez már az ez évi - nyári - júliusi Nagoya Basho
alkalmával is így történt) a youtube beiktatásával kerestem a közvetítési linket - az előbb leírt módon
- szinte minden versenynap összefoglalója esetében napi két linket adott fel a Youtube, az általam az
előbbiekben ismertetett módon, mégpedig NHK World,- és Kintamayama jelzésű linket egyaránt. Csak
emiatt mertem ezt leírni az előbb, hogy mindkettőt volt módomban látni ilyen módon. Egyébként a két
összefoglaló szinte azonos mennyiségben, ám mégis eltérő peremfeltételekkel (információ - tartalom
és terjedelem) közvetítette az eseményt. Emlékeim szerint a korábbiakban még arról is voltál szíves
tájékoztatni, hogy a NHK linkje jobb képminőséggel és jobb kameraállásokból készíti az összefoglalóit.
Megvallom akkoriban ez valóban jól észlelhető volt, mára - legalábbis én - már nem látom ennek olyan
nagyon egyértelmű jeleit. Amiben a NHK World ma is egyértelműen színvonalasabb, az a kommentár
érthetősége lehet (már amiatt is, mert NHK World - linken angol nyelven lehet hallani a kommentárt -
mert japánul ez-idő szerint sajnos egy kukkot sem értek.