Tótikám
2018.11.30
|
|
0 1
25983
|
C Tamás be igért írása csak nem jön. Élelmiszer ipari ismerősöm pontosított változata a következő.1. vizes mosás majd lúgos 60-80C-on 20-60perc 3-5% ez nátrium v.káliumhidroxid. Öblítés .2. savas ez lehet citrom sav vagy durva esetben foszforsav és salétromsav keveréke ,40-60C-on, 20-40 perc, 3-5% töménység. Öblítés. 3.fertőtlenítés ez lehet hypo származékok (kocl,naocl,bromidok,és jodidok) másik verzió a hidrogén peroxid és keverékei 0.6-0.8% oldat 40C-on 10-30perc.Tisztítás 1-2 pont véleménye szerint nagyon fontos mert hiába akarunk fertőtleníteni ha még szennyezések lezárják az útját. Fertőtlenítésre a dodecylbenzone sulfic acid származékok (star san stb.) otthoni haszmálatra jó választás szerinte.Hőkezelhető anyagok pl. sütőben történő kezelése (vegyszermentes).Ha valakinek van kérdése szívesen válaszol rá.Szerintem még az is fontos hogy kezelendő anyagban ne tegyen kárt, ne oldja stb.jod műanyagokat színezi ,hypo származékok egyes rozsdamentes anyagokat károsítanak.Ezek használata azt gondolom nagy kőrül tekintést igényel pl. vegyszer maradékok eltávolítása, munka védelem (szemüveg,gumikesztyű, szellőzés ). |
|