Megnéztem én is. Kicsit ugyanaz vele a baj, mint az előzővel: hogy magában nagyon nem állja meg a helyét, kellenek hozzá a későbbi részek is, amik megmagyarázzák a szálakat. Bár szerintem itt már mindenki látta, ha valaki még nem, és tervezné, a kedvéért SPOILER:
Nagyon nem vagyok kibékülve Credence szálával. Aurelius Dumbledore? Kinek a gyereke mégis? Albuk az 1880-as években született, ő 1900 körül. Addigra Albus apja hosszú évek óta az Azkabanban ült, és az anyja is akkortájt halt meg, talán még korábban is...Albus 17-18 éves kora körül becsúszott gyereke lehetne csak logikailag, ami ellentmondana mind annak, hogy Dd. egyetlen szerelme Grindelwald volt, meg meleg volt, mind annak az általános HP-szabálynak, hogy az ifjúság nem szexel házasságon kívül. Dd. személyiségének is, bár a 17 év körüli Dd. nem volt az ártatlanság és bölcsesség szobra, lehet, hogy képes lett volna lepasszolni egy nemkívánt gyereket, a későbbi nem hagyta volna el. Dumbledore apja testvérének lehetne max. a gyereke, vagy éppen ki fog derülni, hogy ez is hazugság, nincs Aurelius Dumbledore, csak Grindelwald akart adni egy identitást Credence-nek, aki követelte ezt, és persze akkor már valami olyat, ami megalapozza a gyűlöletet Dd. iránt, akire rá akarja uszítani.
Lestrange-szál: megint érthetetlen. Egyrészt, ismét elsütöttük a nemi erőszak, kényszerítés kérdését, mint Merope esetében, itt legalább a szeretet nélkül fogant és felnőtt gyerek nem lett gonosz, érzelmek nélküli pszichopata, másrészt, Corvus Lestrange vízbe fulladásával nem tiszta, hogy ki lesz Voldi iskolatársának és halálfalójának, Rodolphusék apjának az apja. Talán Leta apjának a tesója, vagy annak gyereke, de ez így már tényleg szövevényes kezd lenni...
Queenie átállása nagyon gáz volt. Nekem ő összességében is kicsit irritáló karakter, de jószándékú volt...tuti, visszatér a jó oldalra. Credence sem gonosz, valószínűleg neki is lesz valami megváltás-féle, ugyanakkor ilyen erővel az eredeti szériából való hiányzására nekem egy magyarázat van: hogy nem éli túl Grindelwald ténykedését/bukását.
Nagini meggonoszodása érdekes történet lesz, valószínűleg őt már összehozzák a végén a feltörekvő Tommal, aki jelen állás szerint pár hónapos kisbaba, élete rövidke ártatlan szakát éli. ;)
Vinda Rosier (a halálfaló rokona, Grindelwald bűnsegédje) ennek a szériának a Bellatrixa, annyivel pechesebb valószínűleg, hogy Grindelwald vélhető melegsége okán annyi sem jut neki, mint Bellának Volditól. A gyerek megölése egy kegyetlen, felesleges jelenet volt, amivel megmutatták, hogy Grindelwaldnak azért nincs gyomra személyesen végrehajtani ilyet, a nőben viszont van ennyi kegyetlenség és megvetés a muglik iránt. Mondjuk, egy gyerekeknek is szánt filmbe, hát nem tudom. Nekem a 7. könyvben is fájtak a német nő gyerekei.
Maga Grindelwald viszont tetszett. Nurmengard Ausztriába helyezése érdekes, a könyvből az jött le nekem, hogy északon van valahol. Ugyanakkor Ausztria, mint helyszín, Gellert, mint keresztnév, valószínűsíti, hogy Grindelwald az Osztrák-Magyar Monarchiából van, és magyar ősökkel is bír.