öregutazó Creative Commons License 2018.11.29 0 0 3930

Szia VégreNorvégia!

A jégbarlang túrához érdemes viszonylag közel szállást foglani.Tömeg szempontjából: Október: tömeg; nov.-dec közepe elviselhető; Karácsony - újév: tömeg. Egyszerre max 6 céggel találkoztam eddig a helyszíneken, de eléggé eloszlik a tömeg mivel általában 4-8 főt visz egy cég. Türelmesen kivárják, hogy szétnézz, fotózz, nem kell szelfizned ők szívesen fotóznak illetve fotózkodnak. Ha meghiusul a túra általában két évet adnak, hogy újra részt vehess. Pénzt visssza nem adnak. Én a "From Coast to Mountains"- szoktam előnyben részesíteni (12.500ISK/fő), de ugyanilyen 2-3 órás túrákat kínál a "Glacier Guides"; "Extreme Iceland"; (135€/fő) "Guide to Iceland"; "Viator" (160-180 USD/fő);"Artic Adventure" (19.000 ISK/fő).

A lávabarlang (Raufarholshellír) túrát Reykjavíkból célszerű bonyolítani. Ez sajnos mindig nagy létszámú. A busz a buszfőpályaudvarról indul és érkezik. A pályaudvar mellett a parkolás ingyenes. Irodák: "Get Your Guide" (56€/fő);"The Lava Tunnel"; "Into the Glacier" (6.400 ISK/fő); "Reykjavik Excursions" (10.000 ISK/fő). Érdemes átböngészni a kínálatukat, más-más időpontokat kínálnak más-más tartalommal. Van aki transzferért külön díjat kér, van akinél benne van. Ugyanez vonatkozik a jégbarlangra is, csak ott még a találkozási helyszín is változhat.

Remélem segítettem. Üdv. 

Előzmény: VégreNorvégia (3929)