Tocy92 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 15573

Én úgy gondolom, hogy (és tényleg nem akarok nagy szavakat használni, de) ilyen agresszív, fizikális, kemény védekezést kaposvári csapattól még sosem láttam, legalábbis nem emlékszem rá, nem hagyott bennem mély nyomot - nyilván vannak azért korlátok, hogy mire emlékszik az ember... Pontosabban de, valami ilyet csináltunk a Szeged elleni harmadik negyedben, de egyrészt csak átmenetileg, másrészt ott nem párosult mellé érdemi támadójáték, harmadrészt pedig az a Szeged volt, nem az Alba. Jó, nyilván Lóránt hiánya meg a fáradtság is benne volt ebben, de ettől még az érdemeket nem kell kisebbíteni, alig tudtak passzolni, labdát vezetni, sokszor kellett kapkodva dobniuk, egyáltalán nem engedtük őket játszani, mi meg elég extrán dobtunk azért sok helyzetből.

Az nem kérdés, hogy messze ez volt eddig a legjobb teljesítményünk idén, bár az nekem is kérdéses, hogy ez a tűz és koncentráció fenntartható-e, vagy csak egy-egy meccsre, félidőre tudjuk előkapni - a mérleget és a mezőnyt elnézve ez utóbbi már kevés lesz, de bízom benne, hogy sikerül állandósítani.

Ami Lilovot illeti: az utóbbi meccseken is egyértelmű volt, hogy direkt nem vállalja el a helyzeteit, de ez most már mindennek az alja volt, biztos az a feladata, hogy jó döntéseket hozzon és szervezzen, felállt védelem ellen tényleg ő játszik kb. egyest, de a betöréseit illene befejezni dobással, kiharcolt faulttal, az üres kinti helyzeteit pedig dobja már el, ne vicceljünk. Nem tudom, hogy miért lett ilyen, de akármilyen jó ritmust ad a csapatnak, pontban egyszerűen több kell tőle. Nekem ez meglepetés azért, tudtam, hogy gondolkodó játékosról van szó, de sokkal több "könyörtelenséget" vártam, cserébe viszont védekezésben tényleg összeszedte magát, mióta jó a sarka, ő is alkalmas erre az agresszív játékra. 

Közben kint van a delfineken, hogy Shepherd próbaidős (ez mintha kimaradt volna eddig, kommunikációból jeles... ja nem), hát nem tudom, messze most volt a legjobb, voltak olyan megmozdulásai, amik alapján bele lehet látni, hogy ő amúgy képes extra teljesítményre, de továbbra sem egyes. Ha így pörög, így rohan és így védekezik, vele pedig működik a csapat, akkor persze miattam maradhat, de dobásban, befejezésben és játékszervezésben még mindig hiányzik valaki.

Na mindegy, hát a csapat meglepett, nagyon örülök is ennek a játéknak és a győzelemnek, de továbbra is eléggé szkeptikus vagyok. A szünet alatt lehetne rendezni sok mindent, főleg fejben és főleg a klub körül, remélhetőleg sikerül, mert onnantól komoly széria jön jó csapatok ellen és muszáj lenne nyeregetni, mielőtt tényleg elérhetetlenné válik a playoff.