Köszönöm a válaszodat és megpróbálom értelmezni, mert nem mindent értek belőle. igazából nekem
már az is eléggé furmányos ügy, hogy Tochinoshin csak amiatt kerülne át az egyik oldalról a másikra,
hogy valamiféle egyensúlyi feltétel teljesülhessen, ám ebben az esetben talán nem is annyira fontos.
Csak amiatt tettem fel a kérdést, mert az aktuálisan megjelenő Banzuke tanulmányozgatásakor (lehet,
hogy helytelenül) arra a következtetésre jutottam, hogy az a szándék, amelyik vezeti a készítők kezét
- gondolkodását úgy működik, mely-szerint minél nagyobb mértékű egy Rikishi visszalépéses kiválása
egy tornáról, annál erősebb a Banzuke - készítők arra irányultsága, mely-szerint ennek a folyamatnak
az erőssége büntetendő a ranglista - sorrend kialakításakor. Tehát póriasan szólva -0 5 10- eredmény,
ami mögött - mindannyian meggyőződhettünk erről - egy igen enervált és lélektelenül (nem is) küzdő
"nagy bajnok" volt, így többet ér annál, hogy egy - két ugyanilyen rangú másik társa valamely alapos,
esetleg akár joggal méltányolható oknál fogva eleve nem vállalja a megmérettetést egy Basho tornán
és így 0 0 15 - eredménnyel zár. Csakis ezt a folyamatot szerettem volna megérteni, tán feleslegesen.