glass flower Creative Commons License 2018.11.28 -3 1 8454

Férjeket rendelnek ki az egyedülálló anyák mellé?

Vagy jön a bugyiőrség? Mit szeretne az egyedülálló nők gyermekvállalását rosszalló Novák Katalin? Vélemény.

https://24.hu/belfold/2018/11/27/novak-katalin-egyedulallo-nok/?fbclid=IwAR2iWFhH0YO0w2HJW9N1fWFtWeaFpVgc0jc_73V5d3k1fzkK5of82bRdeL0

"Lánynak szülni nem dicsőség. Ez Baló György műsorában derült ki, ahol a családok védelmét szolgáló nemzeti konzultáció kérdéseiről volt szó. A műsorvezető joggal firtatta a „katonai terminológia” okát: ugyan ki (netán, mi) fenyegeti a családokat, mégis kitől, mitől kell a családokat megóvni?

Novák Katalin államtitkár válaszában a gyermekvédelem fontosságáról beszélt, kitért például arra, hogy a digitális világban leselkedő veszélyforrásokra különösen oda kell figyelnünk. Ezt valószínűleg senki sem vitatja, azonban Novák ezzel még csak a forró kását kerülgette. Nemsokára jócskán meglepődtem: a gyerek joga anyához és apához, bocsánat, édesanyához és édesapához kitétel úgy tűnik, mégsem az azonos nemű párok szülővé válásának igyekszik elsősorban keresztbe tenni.

„Az, hogy valaki azt gondolja egyedülállóként, hogy neki joga van ahhoz, anélkül, hogy lenne párja, neki joga van ahhoz, hogy neki gyereke legyen, és ezt a jogot vívja ki magának, az a gyermek oldaláról megközelítve megfosztja a gyermeket attól, hogy neki édesanyja és édesapja legyen. Ez szerintem egy olyan helyzet, amikor a gyermeknek az érdekét kell védenünk, tehát meg kell adnunk a lehetőséget ahhoz, hogy egy gyermek édesanya és édesapa mellett élhessen” – mondta az államtitkár. Roppant kíváncsi vagyok, hogy ez az „érdekvédelem”, illetve lehetőségbiztosítás miként fog történni.

Az erőforrás-minisztérium férjeket rendel ki az egyedülálló anyák mellé?............"

(Amig csak szemelyes velemenet közöli leszarom, de persze megvan rola a velemenyem, sajat maganak es magarol allitja ki a bizonyitvanyt.)