biztosan rákos vagyok?
Sziasztok ez a mellkas rontgenem kerlek irjatok le aki ert hozza mit is jelent pontosan nagyon felek :(
Mellkas felv.:
A rekesz norm.allasu, eles konturu.sinusok szabadok.
Bal oldalona kozeparnyek jelentosen kiszelesedett, a hilusmagassagaban kb 5 cm szeles, lateal felé éles konturu homogen arnyekoltsag van a kozeparnyek mellett. A hilus magassaganak megfeleloen 46 mm atmeroju, elmosodott konturu legtartalom csokkenes is latszik.
A jobb tudo legtarto
Velemeny: bal oldalon medastinalis terfoglalo folyamat jelei lathatok. Pulmonologiai consilium es CT vizsgalat javasolt.
Egyeb helyen levo megnagyobodott nyirokcsomok is szerepelnek az anamneziseben
Haematologiai kivizsgalas javasolt.
Ugy kezdodott az egesz hogy a mellemben volt egy csomo vettek belole biopsziat gyulladasos nyirokcsomo jott vissza a nyakamban a kulcsontomnal is vannak nyirokcsomok azokatis megneztek UHval tobbszor is mindegyik reaktiv...mar ket antibiotikum kuran tulvagyok de nem segit par napig jo utana faj a mellkasom....
Es a mellemen a mellbimbomnal odemas volt az odema elmult de most annak a odemanak a helyen kicsit piros...
Ezert gondoltam a gyulladasos mellrakra de ha az lenne akkor eloszor a nyirokcsomokban lenne attet es ugy a tudoben de az elso nyirokcsomo ami megjelent abbol lett biopszia es gyulladasos nyirokcsomo jott vissza..
gondoltam a limfomara is ugye a nyirokrak.. de akkor is rakos lett voln a biopszia eredmenye mivel egy nyirok csomobol vetttek mintat.. vagy rosszul gondolom? nem vagyok ebben otthon csak amit keresgelek es olvasgatok azok alapjan..
tudo rakom meg nemtudom mitol lehetne 20 eves vagyok es az eletben nem dohanyoztam(tudom nem csak ettol lehet) de akkoris egy 20 eves lanynak miert?
Kerlek titeket aki tud segitsen irja meg mi lehet ez...:( holnap megyek vissza a haziorvoshoz es a pulmonologiara gondolom majd tovabb ct. Es haematologia
Meg annyi hogy ez a mediastinalis terfoglalo folyamat csak daganat lehet? Esetleg meg mi mas lehet? Remenykedem es imatkozok hogy ne legyen daganat vagy rak esetleg attet a tudomon.. nagyon fiatal vagyok 20 eves van egy kislanyom mindig is koran szerettem volna gyerekeket es Hala Istennek ez sikerult is de szeretnem felnevelni... rettentoen felek foleg mikor a kislanyomra nezek csak sirni tudok hogy lehet ittkell hagynom :(
kerlek titeket valaszoljatok