Mi a Cartagena City Tour (CAR01) kirandulasra fizettunk be. Az egyik legjobb kirandulas volt az eddigi utjaink kozul. - Bar ez attol is fugg, hogy a turavezeto milyen. Ez nagyon erdekes, tartalmas, valtozatos kirandulas volt.
Az egyeni kirandulasokat nem igazan javaslom. Az utcai arusok, meg del-amerikai/karibi mertekkel nezeve is iszonyat eroszakosak.
A busz meg meg sem all, mar futnak a busz mellett, utik az ablakokat. A leszallo utasokat ketten-harman fogjak karon es huzzak felre.
Kokaint barmelyik gyogyszertarba lehet kapni kimerve dobozban, de ugy arujak mint az esti hirlapot. marihuanat zoldsegesnel vagy a sarki fuszeresnel ezerfele kiszerelesben lehet kapni.
A kikoto mellett van egy kis park (2 perc gyaloglas), ott rengeteg szines madar, szep noveny van es termeszetesen egy nagy ajandekbolt.
Ez meg a kikoto orzott teruleten belul van, igy biztonsagos, bar max 1 ora idotartamra nyujt erdekesseget.
Panama: Itt annyi arus nincs, de Cristobal egy teljesen lepusztult hely. Nincs semmi erdekes.
A kikotobol gyalog nem lehet kimenni, legalabb 1 oras gyaloglas kontenerek, iparvaganyok kozott. Viszont a hajo mellett egy rakas tour operator lesz, azok megbizhatoak. Erdemes olyan turara menni ami Panama City-be megy, az sokkal szebb es latvanyosabb.
A panama csatorna belepodija 15 dollar/fo. Ennyiert lehet nezni egy rakas ember hatat - mivel sokat ugysem lehet lani a tomegtol.
Egyebkent egy betontekno amibe orankent bevontatnak egy teherhajot. Ennyi az egesz.
En itt is MSC kirandulason voltam (Embera Indian Culture), egy indian faluba visznek el, ott lehet lenni a helyiekkel, meg lehet kostolni a kajajukat. Az elmeny valoszinuleg mindenkinek egy eletre megmarad.
Costa Rica a Banana Plantation tour szerintem semmit nem er. Egy pici ultetvenyre visznek el, szinte semmi erdekes nincs.
Az orszag amugy latvanyos (a katasztrofalis utakat leszamitva). Gyonyoru a novenyzet, itt egy lajhar log a farol, amott majmok ugralnak.
Ocho Rios-on mar 4x voltam, alapvetoleg nem valami erdekes a varos. Semmi ertelme gyalog setalgatni. Van egy strand kb 15-20 perc gyaloglasra a kikototol (a hajo bal oldalarol latni is lehet). A piac kb 40 perc gyaloglas. Van egy kisebb eloszor a bal oldalon, majd egy nagyobb a jobb oldalon. A kisebb boltokban (pl ha innivalot akarsz egy ABC aruhazban) arra kell figyelni, hogy az arak Jamaicai dollarban vannak kiirva (1 USD = 70 Jamaicai dollar).
Itt a Martha Brea Bamboo Rafting-ra mentem el. Fabol keszult tutajokon visznek egy folyon. Nyugis, relax "utazas" es kozben erdekes lehet a folyo partjan elo emberek mindennapi elete, az allat es a vadvilag.
A vizesesnel iszonyat tomeg van.