A 775. hsz. kérdéseihez, mivel csak részben válaszoltam.
A BOSION BX-440-es fejegység egészen biztos, hogy az adott típus/modell/évjárat specifikus készülék? Ha ugyanis igen, akkor nem szokott előfordulni – legalábbis még nem találkoztam vele –, hogy kormány távirányítási probléma jelentkezzen. Ez még akkor sem jellemző, ha nem autó specifikus (hacsak nem hibás maga az interface, amihez már volt szerencsém – itthon vásárolt), hanem univerzális fejegységet szerelünk be, s hozzá autókompatibilis kormánytávvezérlő interface-t (adaptert) alkalmazunk. Az egyik autóm nekem is univerzális (kínai) készüléket kapott, autóspecifikus kormánytávvezérlő adapterrel – kifogástalanul működik.
Gyárilag vagy utólagosan szerelt tolatókameráról van szó?
A hiba jellege konkrétabban: képkimaradás, vagyis nem jelenik meg a kép, esetleg menetközben eltűnik, és a képernyőn megjelenik a „No signal” felirat?
A hiba helyének megállapítása viszonylag egyszerű. Talán célszerű a kamera, tápellátás, vezeték vizsgálatával kezdeni, s ha azok hibátlanok, akkor már csak a fejegység lehet a „hunyó”.
Javasolt megoldás:
(1) RCA kábel leválasztása a rádióról (ha nem bonyolult a hozzáférés). Ez azért is jó, mert így a kamera, annak tápellátása, valamint a videojel egy menetben ellenőrizhető).
(2) Az RCA kábel csatlakoztatása egy AV IN bemenettel rendelkező eszközhöz, ami lehet ilyen funkcióval bíró GPS, vagy pl. valamilyen DVD rekorder, lejátszó stb.
(3) Ha a kép ki-ki marad, az esetben kamera, tápellátás, netán vezetékhiba lehet, melyek kizárása méréssel kiszűrhető.
(4) Amennyiben hátramenetet kapcsolva folyamatos a kép, akkor már csak a rádiónál lehet a gond. Megoldás: FORGALMAZÓ
Talán célravezető lenne a fentiek ellenőrzése, mert tolatáskori képkimaradás a veszélyes voltán kívül valóban bosszantó jelenség.
Ha az említettek, már ellenőrzés tárgyát képezték, akkor hirtelenjében nincs több ötletem.