jeno008 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 801

Igen, ez tényleg ellentmondás.

Nekem egy magyar rendelésű business navis 530e-m van, a német CD-be regisztrálva, amin nem megy a CP. Többször egyeztettem a német CD ügyfélszolgálattal, konkrétan rákérdeztem, hogy a professional navi hiánya okozza-e, de azt mondták hogy nem.

Végül az lett a mondásuk, hogy valszeg a CP-hez szükséges Wifi antenna nincs benne az autóban. Szétszedtem és benne van. Felhívtam őket, azt mondták, hogy szakszervizben nézessem meg és ha benne  van, akkor retrofit kódoltassam be a 6CP opciót és utána már megvehetem a CD storeból a CP-t.

A német ügyfélszolgálatos technikus nagyon őszinte volt, azt mondta, hogy a magyar szakszervizek ezt nem tudják megcsinálni, egy németben sima ügy és valszeg Ausztriában is megcsinálják. A bécsi márkaszervizt megkerestem emailben, nem is válaszoltak. :-(

A Wallis tényleg azt mondta, hogy bármit kódol nekem, amire a BMW Magyarország leírást (itinerary-t) ad neki.

A BMW Mo. azt mondta, hogy a Wifi antenna tényleg benne van a autóban, de itinerary-t nem adnak, mert Magyarországra még nem licencelik a CP-t az Appletól és emiatt nem lehet 6CP Mo-n. Ha majd hivatalosan elindul a CD Mo-n, akkor menni fog.

Próbaképpen a német BMW portálon összekonfiguráltam az én autómat (606 Business Navival) és a végén beletettem a 6CP-t és simán engedte.

Előzmény: b4ndyTA (784)