Tiszta sor. Én csak arról beszélek, hogy látatlanban nem szaroznám le a még meg sem lévő termést. Nagy térállás, nem tudom mekkora lombfelület van, azt mondta a videoban, hogy fürtöket korlátoz ő is. Én semmi mást nem mondok, minthogy ez egy érdekes kísérlet. Az ő szőlője, csinálja. Vagy talán követendő példának állította be? Én ilyent nem hallottam.
"Ha 1 liter vízbe teszel 1 kanál cukrot vagy 1 dl vízbe, akkor szerinted melyik lesz az édesebb?"
Ez sem fekete-fehér. Ha 1 tőkén 1 fürtöt hagysz, akkor az cukorbomba lesz? Ugyehogynem. A dolog nem feltétlenül lineáris, de abban egyetértek, hogy a mennyiség és a minőség alapvetően üti egymást. De ez sem egyértelmű és magától értetődő. Attól önmagában nem lesz jó minőségű a szőlő, hogy a hozamot korlátozod, mivel millió dologtól függ a minőség (és a mennyiség is): fajta, nap, csapadék, tápanyag, időjárás, kártevők, stb stb.