...Hát ez elég nyers volt, de nagy csendben a tudatalattimban igazat kell adnom Neked...
EmléXem, amikor gyerekkoromban ódákat rengtünk a svájci órákról, huhh egy Doxa...-na meg minden Wateroproof-hátlap...
Nem, a-pedig lényegében minőségi!!-szovjeCCkij karórák marhára snasszok voltak!
Azért, hogy később rájöjjek, hogy a Doxa jóformán nem nem is egy igazi márka, hogy jók a szovjet szerkezetek és millió svájci ugróóra, meg kicifrázott csoda filléres, egyköves(vagy még annyi se) werk-et rejt.
Hogy rájöjjek, hogy a sok-sok márkás(tokozó) cég egy-egy jólsikerült szerkezetet(pl FHF, AS, 2824 na meg még sorolhatnám) építsen be; leszámítva a nagyokat és pár kivételt, kevés az in-house.
Hogy rájöjjek, hogy a meszelést vásárolod meg:-kibontasz több tízezres nagyságrendű árkülönbséggel bíró karórát és ugyanazt a werk-et kaptad...
Hogy az egész túl van misztifikálva...
Lehangoló dolgok ezek...
Ezeknek tudatában meXabadultam pár karórámtól és beszereztem párat, többnyire az OFF-os japán vonalat kezdtem nyomatni és itt első sorban a jó öreg automaták jöttek-jönnek szóba.
Természetesen a jó békebeli 15-köves Zenith-em továbbra is a cukortartóban van, de hát ez természetes.
Lehet, hogy a robogó volt a jó választás de ettől eltekintve én még vadászgatok egy-két karórára, nincs pl hangvillásom és idegesít! :D