Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!
Köszönöm a katalógus fotót is, bár abban jobbára német gyártók játékai vannak, lévén háború előtti darabról van szó...
Kedves Cavill!
Ami a régi vonatok gyűjtőinek számát illeti hazánkban, azt a németországi számokhoz mérten gondoltam, persze voltak nálunk is, de még a lakosság létszámához viszonyítva is lényegesen kevesebben mint Németországban.
A kelet európai gyártók tekintetében első sorban nem az NDK-ra gondoltam, az -valószínűleg éppen- a Németországi hagyományok miatt "üdítő" kivételnek számít valóban!
A Szovjet Moszkabel készletet is inkább az "amerikai" gyűjtők kutatják fel mint írtad, nem a "hazaiak" és az egyéb szovjet vonatokról, játékokról alig tudni valamit. Nem is beszélve a Román villanyvonatokról, játékokról, és a Cseheknél is vannak bőven hiányosságok a kisebb gyártók tekintetében. És még ami van a kelet európai dolgokról, sokszor az is német fórumokon az ottani gyűjtők tevékenysége révén lát napvilágot, persze nem mondom, hogy nincsenek kivételek.
A könyvel kapcsolatos összedolgozás tekintetében annyit, hogy nem magának a könyvnek a megírása a legidőigényesebb, hanem az azt megelőző gyűjtőmunka.
Sokszor és sok helyen jeleztem, hogy szívesen fogadok minden információt, de bevallom nem túlzottan volt eredményes ez a fajta információgyűjtés...
Ellenben ha meglesz a kézirat, a konkrét kiadás tekintetében elkelne a segítség, kiadó, szponzor(ok) tekintetében. Ötleteim vannak, de konkrét segítséget szívesen fogadok e tekintetben mindenkitől.
Üdv: R.