C.J. Parker Creative Commons License 2018.11.13 -2 1 3477

Már elnézést, egy gyerek életének kioltását nevezed te "szükséges rossznak"?

Háborúról volt szó, a logikátok szerint ugyanis ilyen esetben lehet akár gyerekeket is ölni. Ezt nem én állítom, hanem ti. 

Öööö...hallottál már gyerekkatonákról? Háborúban ha rád lőnek, visszalősz, mert aki lő rád, az elsődlegesen nem férfi, nő vagy gyerek, hanem harcos.

Te teszel különbséget gyilkosság és gyilkosság között, a gyilkosságot szándékhoz kötöd, de nem említed, hogy a katona szándékosan irányítja az aknavetőt egy csecsemőotthonra vagy egy szülészetre. 

Ahonnan szándékosan lövöldöznek rá, megbújva a gyerekek mögött.

Tudom, hogy jogilag másképpen ítélik meg, de szerintem erkölcsileg ugyanaz, hiszen szándékosan oltották ki a katonák a gyerekek életét. 

Ja, hogy szerinted.

Szerinted a halál szempontjából nem mindegy, hogy az anyja fojtja meg az újszülöttet, vagy egy hős katona lövi ki szándékosan a karjaiból?

A halál szempontjából az is mindegy, hogy valaki félórásan vagy 100 évesen hal meg, mert végérvényesen halott lesz, de ha szándékosan lövi ki az anya karjai közül, annak más a megítélése, mintha az az anya gyerekkel a karjában, a gyereket maga előtt tartva, öngyilkos mellénnyel felszerelve fut a katonák felé.

Szóval szigorúan erkölcsi szempontból nézve mindkettő elítélendő, és nem kaphatna felmentést senki.

Ez a te véleményed. Másnak meg más. De te itt férfi-nő ellentétre hegyezted ki a dolgot, hogy férfi bezzeg ölhet csecsemőt, de az a szegény nő, az neeeeem. Ami nem így van.

Előzmény: Törölt nick (3473)