Nekem az a meglepő, hogy annyi éve téma már, milyen veszélyeket rejt a net. Egy 13-14-15 éves kislánynak miért nem magyarázzák el a szülei, hogy normális 30 körüli férfi nem keresi a társaságukat, nem akar kislányokkal haverkodni?
Nagyon sok szülő manapság feladja az ellenőrzést arra hivatkozva, hogy úgysem lehet 100 %-os. Inkább megengedi, hogy ott aludjon a 15 éves barátja, inkább nem is próbálja korlátozni, mit néz a neten, mennyi időt ül a gép előtt...és már lövése sincs ezekről az "influenszerekről" akiket nézeget a gyereke. A gyereknek meg annyi lövése sincs a netről, hogy mit tehet ki, meg milyen képeket küldhet el magáról.
Nekem nincs kint kép a házról, nincs kint, melyik településen lakom, nincs kép a családban lévő gyerekekről, rólam sincs kint pl. bikinis...és nem nagyon jelölök vissza olyat, akit nem ismerek személyesen is. Max. olyat, akivel közös csoportokban vagyunk, és szoktunk beszélni ott, ha már egy ideje fennáll ez az "ismeretség." De erre tekintettel nincs fent rólam olyan adat, amivel egy idegen visszaélhetne.
Én is nézek csatornákat, de igen meglepődnék, ha mondjuk egy Dancsó bejelölne hirtelen...és gyanítanám, hogy nem azért, mert barátkozni akar. Egy 14 éves még nem gyanítja, és itt jönnek képbe a szülők. Sajnos igenis el kell magyarázni a kiskamasz korosztálynak is, hogy az idegenekkel vigyázni kell.