Gerzsike
2018.11.12
|
|
0 0
960
|
Köszönöm szépen a válaszodat! Megtaláltam a tövénél a papírját, amin - 5 fok volt a minimum hőmérséklet. Ez már ki van ületeve nem dézsában van. (Amúgy majd mindenütt mást-mást írnak, hogy mit bír a növény, és sajnos néha beköszönt egy a szokásostól hidegebb tél és sok erős, szép növény megy tönkre, ha kiültetjük. )A babér és a camélia van dézsában, amiket kint szoktam hagyni buborék fóliával körbe tekergetve. AZ utóbbi a savanyú talaj miatt, mert kiültetve csak kínlódott, hiába cseréltem ki nagy területen körülötte a talajt. Most az idén már másodszor virágzik. A babér azért lett dézsába rakva, mert nagyon visszafagyott, abban a -27 fokos télben és azt láttam, hogy tavaly ősszel még nem voltak elég érettek, fásak az új hajtásai, ezért inkább beszedtem dézsába. Most szépen magára talált, de még inkább pár évig hagyom dézsában. A télálló leanderemet is tavalyelőtt visszaültettem cserépbe, mert nem voltak elég érettek az új hajtásai, és tuti visszafagyott volna megint. Tavasszal kiültettem, és most úgy látom maradhat. Tegnap már avarral jól körbe is takartam őt is, meg pár gránátalmát, kínai kenderpálmát. Kísérletezgetek velük, mert van még pár darab belőlük, ültettem magról, aztán lehet az lesz, amit megfogadtam a nagyon hideg tél után, hogy inkább olyan növényeket ültetek ki, amik ehhez az éghajtali viszonyokhoz valók. A többi pedig marad a télikertben. Csak nem bírok magammal, és a nyáron már a citromot is orrba szájba duggattam. :) Aztán ajándéknak szerintem nagyon jó, csak addig is sok helyet foglalnak. |
Előzmény: unartis: (959)
|
|