forintocska......
2018.11.11
|
|
0 2
3201
|
A honosításhoz ezt adta le egy kérvényező, Erdélyből:
Alulírott magyar állampolgárságot kérek. Nem vagyok szerb, román sem német, Itt Erdély szívében, Marosvásárhelyen élek Itt ahol nap mint nap fogy a magyar lélek. Valamikor régen, amikor születtem Magyarország volt a szülőhazám nékem. Mások döntötték el hovatartozásom Egy Párizs melletti béketárgyaláson. Átjöttek a hegyen sunyi, szolga népek, Kik a magyar földön piócaként éltek, S amikor legutóbb csatát vesztettünk Áruló férgekként fordultak ellenünk! Így került szép hazám tolvajok kezébe, Az árulóknak ez lett búsás fizetése !! Szeretnének minket ma is kiirtani ! Mert az ellopott javakat vissza kéne adni ! Remélem és hiszem, fordul majd a világ !? Fog még nyílni nekünk sok-sok színes virág ! Nem lehet, hogy a Sors mindig verjen minket, S állandóan nyaljuk vérző sebeinket ! Százszor megfizettük a reánk rótt adót, Amit a balsors vállainkra rakott ! Nem voltunk nem leszünk szolganemzet soha! Eljött az idő végre : mostan vagy soha ! Mély álomból lassan felébred a nemzet, Vezetőink ezért nagyon sokat tesznek ! Egyszer, majd egy napon feleszmél a világ Hogy kinek jár a tövis kinek a virág !? Vár reánk a szép, nagy, közös Európa; Határait védjük évszázadok óta ! Nyugodtan élhettek benne a nemzetek; Megvédték őket vitéz magyar kezek ! Te szép Erdély ország, mikor leszel szabad? El kéne már űzni a kakukkmadarakat !!! Te aki egykor sasok fészke voltál Ily szomorú sorsra miért is jutottál ? Te vagy a magyarok igazi bölcsője, A magyar nemzetnek voltál megmentője ! Elkerült minket a török veszedelem, Itt mindig magyar volt minden fejedelem ! Nem kedvezett nekünk a huszadik század, Elorozták tőlünk gyönyörű hazánkat ! Egy kakukknemzetség sunyi, lusta népe Árulásért kapta hazámat cserébe !! Lett is üldözése itt a magyar szónak, Sokan letagadták, hogy magyarok voltak. Mások meg elmentek új hazát keresni, Idegen hazában sorsunkat siratni. Én aki maradtam nagyon szépen kérem ! Magyar állampolgárságom adják vissza nékem ! Ígérem az leszek aki eddig voltam, Én magyar maradok - itt az ősi honban !!
|
|