Azért is érdemes ide járni, mert olyan jó ötleteket kapok.... Állatkert, Budapesten 2003-ban voltam utoljára, talán ideje lenne tavasszal vagy nyáron.... A nyíregyházit és a veszprémit láttam, mindkettő nagyon tetszett.
A színházat mostanában hanyagolom, de amikor Magdolnnát olvasom, mindig eszembe jut,milyen jó lenne menni... Csodák csodája, mindkét darab "filmalapját" láttam valamikor, a Tony Curtis-félére valamivel jobban emlékszem. Kellemes szórakozás lehetett mindkettő.
Én úgy látszik,mostanában a mozira szoktam rá (vissza). Ebben Csimpolyának nagy szerepe van, mert ő írt a Könyvesbolt a tengerparton c. filmről úgy,hogy kedvet kaptam hozzá.
Kedves kolleganőmmel már harmadszor voltunk rövid idő alatt és újra rájöttem, hogy bár sok mindent meg lehet találni számítógépen is,de van olyan film, ami moziban jobban érvényesül (látvány, hang.)
Mai darabunk a Bohemian Rhapsody volt. És most ömlengeni fogok, mert baromi jó volt.... (Nekem legalábbis és most az igen kritikus kolleganőm sem tudott semmi rosszat mondani:))
Nem is lehet rossz, Queen számokkal feldobva és egy tökéletes főszereplővel (Rami Malek játszotta Freddie-t). Sokszor futott át rajtam jó értelemben vett borzongás, néha úgy éreztem, Freddie-t látom és nem az őt alakító zenészt. A zene valamilyen univerzális nyelv lehet, mert bár nem értek angolul, max.csak a számok lefordított címét tudom, mégis már nagyon régóta (több, mint 20 éve) szívesen hallgatom és nagyon sajnálom,hogy ez a nagy tehetségű ember fiatalon halt meg. Amikor végre lett CD lejátszóm, az első CD a Queené volt,amit megvettem. Én szoktam előre kritikákat olvasni, bár nem ettől teszem függővé,hogy megnézek-e valamit,hanem attól, hogy érdekel-e. Erről a filmről azt írták többek közt,hogy a főszereplő zseniális,de a film középszerű, nem ás elég mélyre, idealizál, stb. Szerintem ez nem igaz, pont olyan mélyre ás,amilyen mélyre kell, látjuk Freddie emberi (negatív) oldalát is,a konfliktusokat, összeveszéseket, stb. A hangját is jól oldották meg, ha nem tudnám, hogy más énekel, elhinném, hogy őt magát hallom. S az külön tetszett, ahogyan Freddie macskaszeretetét ábrázolták, a cicák az egész filmben jelen voltak, de nem tolták őket előtérbe, F. nem édelgett velük, "csak" ott voltak.
Hazafelé a buszon szokásom ellenére nem vettem elő az aktuális olvasmányomat, úgy éreztem, újból át kell folyatnom magamon a film egyes jeleneteit.
Most pedig megyek YouTube-ra, Queen-t hallgatni:)