k1001 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 30

Sziasztok kezdő (nagyon kezdő) pálinkafőző vagyok :d. Nemrég hoztam haza a főzőmet. Főztem vele kevés szilvát és egy kevés birsalmát. Kérdésem lenne mitől van az, hogy 60-65 tf% on indul (tehát használati leíráshoz képest alacsonyan, 80-90 fokot írnak) viszont 55-60 tf% között szépen egyenletesen csurog le a pálinka és gyakorlatilag kb. 2-2,5 órán keresztül  ott jön le  a mennyiség 90 % a párlatnak. Illata jó, én legalább is nem érzek semmi utópárlat beütést sem más rosszat, Általában 50-52 tf. -nél már csak utópárlatot gyűjtök Igaz engedtem már le 47 tf ig is , de semmi savanyú sem más utópárlat illatot nem éreztem gyönyörű tiszta volt a párlat. Ja hozzátenném, hogy a torony hőmérséklet alapján sokkal erősebb párlatnak kellene lennie a szakirodalom szerint. Pld. nekem a fokmérőm 60 tf mutat, diagram  szerint adott torony hőmérsékletnél 70 tf .nek kellene lenni. Tanácsotokat várom nem nagyon tudok az adatokkal mit kezdeni. Köszönöm a segítséget