Két szórakoztató darabot láttam a Thália színházban az elmúlt 1-2 hétben:
A Boing Boing-ből készült a Leszállás Párizsban című komédia. Tony Curtis-t Pindroch Csaba alakította nagy sikerrel. Sármos, sikeres, udvarias, kedves, figyelmes úriember, szóval csupa nők álma figura, nem is csoda, hogy egyszerre három légi utaskísérővel is képes elhitetni varázslatos képességeit, hiszen a menyasszony jelöltek hol le-felszállnak vagy éppen repülnek az óceán felett, és persze mit sem tudnak egymásról. Különben hogyan is kerekedne feszültség, izgalom, ajtócsapkodás, féltékenység, bonyodalom, egy rakás vicces helyzet, ami mindkét felvonást végig kíséri. Nincs szünet a nevetésben, Molnár Piroska, mint zsémbes házsártos házvezető megjelenései is kifejezetten komikusak, pontosan tudja, ki mikor érkezik távozik, kit mit szeret utál, és nem utolsó sorban remekül konspirál munkaadójával, persze, azt sem felejteti el egy kikacsintás erejéig, hogy ő is volt ám fiatal, vonzó, csinos és véletlenül még légi utaskísérő is. A régi barát, aki tulajdonképpen papír forma szerint már nem is él, hol kuszálja a szálakat még jobban, hol tisztázni igyekszik, hogy melyiket milyen sikerrel, nem nehéz tippelni. A lányok csinosak, szépek, szexik, érdekérvényesítő képességük erős és edzett, nem egy könnyen lazítanak a főszereplőre kivetett hálón.
A másik darab – Legyen férfi Monsieur Pignon - szintén francia szerző tollából származik és szintén film forgatókönyvből készült, ennek alapja az Addig jár a korsó a kútra (Daniel Auteuil, Gérard Depardieu).
Amikor megtudtam, hogy színpadra viszik, nem is volt kérdés előttem, hogy ezt is megnézem. Ez talán még humorosabb, mint az előző, meg a szituációk is penge élen táncolnak. A homoszexualitás csak eszköz a különbözőségek megjelenítésére, és persze megannyi helyzetkomikum forrása.