pirolizin Creative Commons License 2018.11.06 0 0 37452

Szia,

Az általam elkészített belimo vezérlés nincs ráhatással a gyári ERS 3000 vezérlő automatikára!

A kettő teljesen különböző feladatokat teljesít.

A gyári ERS 3000 azokat az előírt vezérléseket hajtja végre maradéktalanul, amiket a forgalmazó honlapján is tájékoztatásul leírt, azt én természetesen nem változtattam, hiszen az egy gyári automatika, és nem is értek hozzá.

Az összes Ladan faelgázosító kazánt a gyártó egy fixen beállított szekunder ablak beállítással szállítja.

Ezen a nyugati kazán gyártók már régen  túlléptek, mert rájöttek, hogy a szekunder levegő adagolása függ a hőmérséklettől, a tüzelő anyag ( fa ) tulajdonságaitól ( lágy vagy keményfa, víztartalom stb.) és a belimo szabályozással jobban lehet az égés körülményeit optimálissá tenni.

Miután a belimo vezérlés pl. a Vigas kazánnál amelyiknél van olyan típus kb. 150 000 Ft.- ba kerül plusszba, sokan nem tudják, vagy nem akarják megfizetni. Pedig a belimo szinte folyamatosan változtatja az ablak nyitását-zárását a lambda szonda méréseinek megfelelően!   

Azt nem tudom, hogy a Ladan készít-e ilyet, mivel a szlovák honlapjukon sem találtam róla semmit, ezért kezdtem meg a fejlesztést, melyet egy fórumtársunk talált ki, és sokáig kísérletezett vele, mire a vezérlés optimálissá vált.

Miután több fórum társunk használja, ezért bátorkodtam megkeresni, akinek segítségével kész lett, még egyszer köszönet neki! 

Én annyit tettem hozzá, hogy kitaláltam a kazánomra (X40) az optimális beépítést, és az egész tuning nem érte el a 60 eFt-ot!

Ha van további kérdés szívesen válaszolok és segítek is.

Előzmény: heabcd (37448)