Törölt nick Creative Commons License 2018.11.01 0 0 11023

Ha már belekezdtem ebbe a témába, folytatom.

De ne menjünk bele egy olyan vitába, hogy prokarióta vagy sem az a baktériumféleség amelynek csoportja okozza a fitoplazma névvel jelzett megbetegedést. 

Az sem érdekes az olvasók számára, hogy a PPV vagy ahogy elterjedt, sharka vírus hogyan fejti a hatását.

Ezért inkább arról írok, én mivel kísérletezek. Jojo szilvatörzsbe szemzem a kajszit. Tudjuk, hogy a Jojo teljesen ellenálló a PPV-vel szemben.

Egyelőre azt tapasztalom, hogy szemzéseim élnek és a kalluszképződés tökéletes. /jól összeforrt a két növényi rész/

Meglátjuk, hogy mit hoz a tavasz!! Egyébként is több év kell a bizonyításhoz.

Szerintem az alany bizonyos mértékben befolyással lehet a nemes tulajdonságaira. Elképzelhető, hogy a kajszinak a vírussal szembeni érzékenysége csökken.  Majd meglátjuk. 

Nehezebb téma a a fitoplazma. Ennek az élettani sajátossága lehet a gyenge pontja. A hazánkban fertőző baktériumok tavasszal a növény csúcsi része irányába vándorolnak, míg ősszel a gyökérzet irányába.

Ilyen mozgásra képes növényvédő szer már létezik, képes kétirányú áramlásra a növény szöveteiben, de ez egy rovarölő szer.   Érdekes lehet, ha ezt a rovarölőt vivőanyagként használom és baktériumra érzékeny szerrel keverem??

Elnézést a hosszú agyalásért, nézzünk egy kis focit.....

Előzmény: Törölt nick (11022)