SándorTiszteletes, interneten bóklászás közben nemrég egy francia oldalra estem, ahol több kajszifajta
különböző betegségeinek érzékenységét összegezték és arányokat számoltak. Már nem tudnék visszamenni,
de határozottan emlékszem, hogy kb 15-20 fajta közül a Frisson nyert 85 %-pusztulással!!! Még a Bergeront
is verte, ami csak 80 %-os lett összesítésben! Szóval ők is tudják. Ezen azért el kell gondolkodni a termesztésnél
szerintem, mert akármilyen finom is, ha 4-5 év nevelés munkája pillanatok alatt kárba vész.
Egyébként a fitoplazmával kapcsolatban egyik Göncz környéki kajszitermesztő barátom szintén ezt mondta,
hogy Olaszországból adott kajszifajtával behurcolt betegség okozta azt a nagymértékű kajszi pusztulást, amit
évek óta emlegetnek a termőtájban.