Sopron KC - Kaposvári KK 79-57
Sabáli Balázs: Ünneprontó leszek. Az öltözőben is elmondtam, hogy a győzelemnek örülök, de a mutatott játéknak egyáltalán nem. Az első öt perc a Kaposváré volt, de utána már védekezésben elvégeztük azt a feladatot, amit szerettünk volna. Mindamellett, hogy a Kaposvár gyengébben támadott, én tartottam ettől a találkozótól, és kértem is a fiúkat arra, hogy hazai pályán még nagyobb koncentrációval játsszunk. Ma ez a teljesítmény elég volt a győzelemhez, de más csapat ellen nem biztos, hogy nyertünk volna. Így kell tovább készülnünk, de ezen a mérkőzésen is látszott, hogy támadásban vannak még problémáink. Rengeteg eladott labdánk volt, és a játékosaim ki is engedtek egy kicsit, amikor már húsz pont felett járt a különbség. Ezért nem mondhatom, hogy teljesen elégedett vagyok, de a végén két olyan akció volt, amitől a színházi közönség is felébredt, és jó szájízzel fejeztük be a találkozót.
Fekete Ádám: Gratulálok a Sopronnak. Mi ma megmutattuk, hogyan nem szabad kosárlabdázni, leszámítva az első öt percet. Onnantól kezdve viszont úgy kosárlabdáztunk, mint a Szolnok elleni mérkőzés előtti időszakban. Nagyon nehéz időszak ez a csapat számára, de nagyon fontos, hogy már nagyobb felelősséggel, és jobban megtervezve nézzünk a jövőbe, mint ahogy azt a szezon első részében is tettük. Kaposváron mindenkinek ezen kell dolgoznia.
Molnár Marcell: A jó védekezésünk adta meg a lendületet, főleg az első félidőben, ahol összesen 22 pontot kaptunk. A támadásaink akadoztak, de a második félidőben már többször találtunk be, ez eredményezte a nagyobb arányú győzelmet. Azonban szerintem ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, és a Kecskemétre kell koncentrálnunk.
Hock Gergő: Gratulálok a Sopronnak. Végig magabiztosan vezettek. Ami a mi játékunkat illeti, a rengeteg eladott labda meghatározta a játék képét. A védekezésünk kezdett összeállni, de a támadásaink nagyon szervezetlenek voltak. Nem vállaltunk eleget kintről, üres helyzetekből tovább osztottuk a labdát, és elvesztegettük az előnyt. Ma ez döntött a Sopron javára.
www.kezdo5.hu