Schaf
2018.10.27
|
|
-1 0
74071
|
Na.. akkor utoljára, meg mert érdekességnek sem utolsó, egy rövid laikusok által is érthető ismertető néhány ismert adatátviteli szabványról mobil technológiákban:
- CSD – Circuit Switched Data Ez volt az első un. 2G kapcsolat. kb. 9,6 Kbit/s --> Érzékeltetésnek egy átlagos DVD-t (4,7 GB) 45 napig tartana letölteni ezzel a hálózati sebességgel. - GPRS - General Packet Radio Service Ez már majdnem 2,5G.. A észülékrôl küldött adataink 10 kbit/s körüli sebességgel tudnak eljutni az Internet szolgáltatóig, míg a letöltés 30-45 kbit/s-os sebességgel folyhat. - EDGE vagy más néven 2,75G. Ez már egy sokkal használhatóbb internetkapcsolat volt. Ez a technológia már akár a 236 kbit/s-os adatátviteli sebességre is képes volt - ....
Elkezdtem neked egy ismertetőt összerakni, de aztán úgy döntöttem kár az időért, plusz nem is ennek a topicnak a témája. A legnagyobb különbség a 3G és 4G mobil hálózatok között a sebesség. Van Redmi1.em, amely nem ismeri a B20-at, talán ha Romániában láttam egyszer 4G-t rajta... A 4G hálózat akár tízszer is gyorsabb lehet a 3G hálózatnál. Egyetlen kérdésre válaszolj légyszíves:
Milyen hálózaton képes a mobiltelefonunk 30 Mbit/sec körüli adatátviteli sebességre?
Mindem más csak mellébeszélés... a kérdés az, mekkora a letöltési sebesség. 30-40 Mbit/sec-et a büdös életben nem érsz el 4G nélkül... Azt peduig a Vodafone vidéken KIZÁRÓLAG csak a B20-on ad. Ergo ha a telefonod ennél a szolgáltatónál ezen a sebességen tölt le, akkor qrvára mindegy te vagy más mit gondol, vagy minek hisz, az bizony B20-as 4G hálózaton teszi. |
Előzmény: Doky586 (74067)
|
|