evodia2010 Creative Commons License 2018.10.26 0 1 10996

Mondjuk egy adott időben ugyan végig lehet kóstolni a fajtákat, csak nem lesznek egyszerre "ideális" érettségi állapotban. :)

 

Én próbálkozom az új fajtákkal, de még mindig a ceglédi óriás a kedvencem: középkorai, aromás, lédús, nem köt túl. A gönci se rossz, főleg lekvárnak. Ezek közt kb. 2 hét van érésben. Moniliára mindkettő érzékeny, főleg a ceglédi. Plusz fagyra is. De monilia elleni permetezést nem nagyon lehet megúszni. Ezer ft körüli áron már megkaphatók barkácsáruházakban, vagy 2000 Ft körül faiskolákban jobb minőségben. Persze nem ördögtől való drágább fajtákat venni, mert hosszabb távú befektetés. Én most úgy érzem, az új fajták inkább a külsőségről szólnak (szín), jó esetben PPV ellenállóságról. Sándor Tiszteletes íz tesztjeit (is) érdemes elolvasni, ért hozzá!

Előzmény: nyebojsza (10993)