bye silk Creative Commons License 2018.10.18 0 0 8717

Én nem tudom, de töméntelen mennyiséget . Gyakorlatilag csak ez a sütemény kapható a Belém cukrászdában .  Hívják Pasteis de Nata-nak is , de ha csak azt mondjátok : nata , a pincér  ugyanazt a süteményt hozza . Az utcáról nézve kicsi a portál , de ha bejut az ember, meglepődve látja, hogy odabent több terem is van zsúfolásig  vendéggel és kizárólag a Pasteis de Belém-et ( nata-t ) eszik. A cukrászműhely egyik fala tiszta üveg és  látható amint készül a sütemény . Sajnos fotót nem tudok mutatni, mert filmeztem , de ha arra jártok érdemes bejjebb menni a cukrászdába ,hogy a  látványcukrászatot is lássátok .  A süti nagyon finom , tényleg friss melegen a legjobb, de megmondom őszintén én fel nem foghatom, mitől ez az elsöprő népszerűség .  Mint ahogy a sacher torta népszerűségét sem értem...,de hát Lisszabonban  pastais de Belémet kell enni , Bécsben pedig sacher tortát, punktum :)

Ha már süti , akkor felhívnám a figyelmeteket Sintrában a queijada  nevű finomságra, ami a sintraiak saját külön bejáratú süteménye és szintén nagyon finom . Állítólag ősibb, mint a nata , formára ugyanolyan kosárka alakú ,más a tésztája és mandulás krém a tölteléke .  Egy darabot nem is hoznak belőle , hatosával hozzák, de garantáltan elfogy . A queijadaról tudok képet is mutatni , a Praca da Republica-n a Loja do Vinho kis csehóban ettem . 

Előzmény: wekerlei (8708)