"Az általad linkelt órákból kettő a diamante ill zafír rubin verzió teljesen érdektelen mert nagyjából senkit nem érdekelnek.."
Az én fogalomtáramban ez is egy követeztetés. Másrészről miért ne lenne mérvadó egy olyan órának a sorsa, amire nem licitálni lehet, hanem ajánlani egy árat? A C24-ről csupa ilyet link-eltél, ha ott ezek szóba jöhetnek, akkor az ebay-en miért nem?
Egyébként itt van az elérhető aukciók listája - 3 nap van a legkésőbb lejárónál, pár óra a leghamarabb lejárónál - és nem úgy néz ki, hogy bármelyikért is ölik egymást a népek, 6-ból 1-re van licit :
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=rolex+gmt+master+II&rt=nc&LH_Auction=1
Az azonnal megvehetők listája jóval nagyobb :
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=rolex+gmt+master+II&rt=nc&LH_BIN=1
"Viszont a 1166710 már érdekesebb dolog attól eltekintve, hogy el van árazva."
Ebben egyetértünk, csak szvsz ez az általad a C24-ről hozott példákra is igaz. Továbbra is az a véleményem, hogy az egy bolond százat csinál effektus működik.
Az, hogy egy-egy óra elmegy írreális áron - miközben ugyanolyanok tömegével várnak eladásra - nem mutat túl a piac normális működésén. Én is vettem így órát - az ott és akkor nekem megért annyit...
Mindig is lesznek olyan modellek, amikért adott időben bizonyos vásárlókör hajlandó többet adni, mint amit a józan ész diktálna. Viszont hiába adták el eszméletlen összegért a P. N. Daytona-t, nem indult be felvásárlási láz a Daytona-kra.
A befektetési célú vásárlás elmélete szvsz akkor állnak meg, ha a vétel pillanatában ugyanolyan árú/presztizsű/népszerűségű órák értéke az idő múlásával trendszerűen nagyjából ugyanúgy változna - ahogy pl. működik ez az antik műtárgyaknál. Mert ha nem így van, akkor meg ugyanolyan lutri, mint bármi más.
Vannak/lesznek órák, amik jobban tartják/akár növelik az értéküket, vannak/lesznek egyedi darabok, amiket valóban érdemes lehet megvenni, de abban nem hiszek, hogy egy befektetési tanácsadó tőzsdeügynök mintájára SOS rácsörög a kőgazdag ügyfelére, hogy most kellene jól bevásárolni pl. Rolex-ből...