Fantasia17 Creative Commons License 2018.10.15 0 1 11528

Szia!

A képek lemaradtak...

A Fantásiával voltunk febr. végén - márc. elején, nagyon szeretjük ezt a hajót! A kiszolgálás szokásosan szuper.
Külön jó volt, hogy az Emirates gépével repültünk Dubaiba, s bár hosszú volt az út ( kb. 9 óra), de az ellátás is klassz volt, és lekötöttem magam a filmnézéssel, zenehallgatással, vagy csak az útvonal figyelemmel kísérésével.

Az útvonal: Dubai, Abu Dabi, Bachrein, Sir Bani Yas szigete, és Doha.

Dubaitól kicsit féltem, de teljesen jól működött a taxizás, és itthon előre megvettük a jegyet a Burj Kalifába, a bejutás így is időigényes volt. Sajnos a szökőkútról lemaradtunk, mert nem jól időzítettünk.

A kilátás ( és még nem fentről, csak közép tájékról)

Nagyon távolra nem érdemes nézni, mert vagy párás a levegő, vagy csak a sivatag van. J
A Dubai Mallban vásárolni nem, de eltévedni jobban lehet. ( Na jó, nem, de igen sok kisebb elágazás van, kell figyelni, merre egy az ember. Klassz volt a vízesés, az akvárium, a műjég. A régi piacon érdemes nézelődni.
-Abu Dabi mecset lenyűgöző, nekem, felejthetetlen élmény.

A legsokszínűbb épületek Bahrainben voltak, az ottani mecsetben pedig a vezetés volt nagyon klassz, bár nem jól tudok angolul, mégis élvezhető volt. Erre a kirándulásra a hajón fizettünk be.

Dohában ki se akartam szállni…de reggel a hajóról megláttam a várost, s már rohantam is a buszra jegyet szerezni! Érdemes megnézni a mini Velencét is!

Egyik helyen sem lehet sétálgatni csak a bevásárló központok közelében, vagy kialakított tereken.

-Sir Bany Yas szigete nekem nem jelentett sokat, de lehet csak azért, mert nagyon erős szél fújt, és a víz is hideg, bár kristálytiszta.

-Az utolsó napra maradt a legjobb! Dzsippezés a sivatagban! Lagymatagon indult, - megállás, fényképezés, egy kisebb kört megtettek velünk, majd naplementét néztünk, és ennek fényében beindultak a hepehupákon! Ha teheti bárki, ne üljön hátra! Egyből kezembe adták a zacskót (szerencsére nem kellett), és párszor bevertem a fejem a plafonba is, de összességében élmény!

Utána vacsora a dűnék közt, dervistánc, hastánc- na az igazán látványos. A kaja finom volt, de szerencsére csak itthon ért utol a hasmars.:)

Ezek az élmények, kérdezz!

Üdv.

Előzmény: sorozatos (11520)