Sziasztok!
segítséget kérnék. Van egy 2003-as évjáratú RHY motorkódú 2.0 hdi 90 LE-s Peuget 307 -esem. 1 éve van meg, nagyon szerethető. A motor jó, húz, 5,6 L átlaggal elmegy. Sok probléma volt vele, amiket apránként megcsináltam. Viszont a kezdetektől van egy gond vele, amit nem tudok megoldani. Úgy kezdődött 1 éve, hogy a hűtővizet kinyomta a tartályból. Nem mindig, csak ha olyan kedve volt. Akkor még nem vontam le a következtetést, hogy ez hosszabb városi forgalomban, vagy kicsit több előzéses út során. Mindig pótolva lett a víz, és figyeltünk, hogy ne hajtsuk 95-nél többel. Ha pótolni kellett a vizet, akkor a kupak alsó részén és a tartályban is barnás, sárgás szinte kenhető trutyi jelent meg. Olajat nem látni soha a víz tetején.
Jön a tél, a fagyállót ki kell cserélni. Egy héten keresztül mostam át a rendszert. Minden nap le volt engedve a sima víz, átmosva a rendszer, feltöltve sima vízzel. Volt bekevert trisós átmosás is. A víz tisztult sokat. Az is kiderült, hogy amikor hirtelen kinyomja a vizet, akkor képes ledobni a kupakot, hiába mentes a kupak.
A hétvégén kivettem a hűtőt, átmosta a klímahűtő lamelláit is. A hűtőt sima vízzel mostam át 10 percig.
A ventilátor megy, mert ha a klímát bekapcsolom, akkor látom hogy indul. A klíma pedig mindig be van kapcsolva.
Most néztem a tartályban a vizet, most is fehér hab van a tetején ahogy 100 km után meleg a motor.
Ez így nem frankó. Valamit kezdenem kellene vele. Mit javasoltok, hogyan tovább?