zbacsko Creative Commons License 2018.10.11 0 1 2300

A bal kézbe megy a pohár, ha már a jobb kézben a sör van :)

Ok, a videó alapján sejtem, hogy mire gondolsz. Szerintem ez csak úgy lehetséges, ha a szintid más csatornát használ a bal kézhez, mint a jobbhoz. Mintha rémlene, hogy találkoztam valami ilyennel az általad belinkelt dokumentációban:

Playing Different Voices with the Left and Right Hands—Split ->  46. oldal

Szintén a dokumentációban van valami a 62. oldalon a Using Transferred Songs for Lessons résznél:

In order to use Songs (only SMF format 0) transferred from a computer for lessons it is necessary to specify which channels are to be played back as the right-hand and left-hand parts. Refer to the “Lesson Track (R)” or “Lesson Track (L)” in the Function Setting List on page 57. The procedure for setting the “guide track” is as follows:Select a transferred Song you want to use for lessons. Press the [FUNCTION] button a number of times until the “R-Part” or “L-Part” appears in the display, and then use the number buttons [0]–[9], [+], [-] to select the channel you want to play back as the specified right- or left-hand part.We recommend that you select channel 1 for the right-hand part and channel 2 for the left-hand part.

Azt nem tudom, hogy ez érvényesül-e PC2 módban csak outputra küldés esetén, ki kéne próbálni.

Mindenesetre bővítettem a Hotkey settings-t a programban arra az esetre, ha sikerülne. Ilyenkor biztos, hogy a Channel Override -ot ki kell kapcsolnod, és abszolút csatorna címzéssel kell definiálnod a Hotkey -eket az eddigi relatív helyett, hogy tudj váltani külön hangszert a jobb és a bal részén is a szinti billentyűzetnek.

A fentieken felül (kicsit talán djuice is örülhet ennek) további fix Hotkey-ek is bekerültek, amelyek viszont továbbra is mindig az aktuális csatornát használják:

Ctrl+ Up -> +1 Program léptetés

Ctrl+ Down -> -1 Program léptetés

Ctrl+ PageUp -> +8 Program léptetés

Ctrl+ PageDown -> -8 Program léptetés

A +/- 8 program léptetés elsőre talán furcsának tűnhet, de logikus mivel a GM hangszer csoportok ilyen távolságra vannak egymástól, és a Dob csatornán is ilyen távolságra vannak egymástól a Dob készletek:

Melodic Channels:

Pianos: 0..7

Chromatic Percussions: 8..15

Organs: 16..23

Guitars: 24..31

Basses: 32..39

etc.

Drum Channel:

Standard Kit: 0

Room Kit: 8

Power Kit: 16

Electronic Kit: 24