Poci3 Creative Commons License 2018.10.07 0 0 627

Na ebből a cikkből kiderül a jövetkező:

1. Van egy javaslat, ami még nincs elfogadva, azt az Ezrópai Tanácsnak kell jóváhagynia, ami a kormányfők testülete. Namost vitya már bejelentette, hogy semmilyen olyan döntést nem fog támogatni Magyarország ami veszélyeztetné a hazai autóipar létét, ez a döntés pedig pontosan azt tenné.

2. Több gyártó, így a BMW vezérigazgatója eleve “álmodozásnak, lehetetlenségnek minősítette a szén-dioxid-kibocsátás 45 százalékkal történő csökkentését 2030-ra”.... (ezt az értéket még a benzines kocsik sem tudnák teljesíteni szerintem).

3. Én nem vagyok szaki de én is kizártnak tartom, hogy közel 50%-al lehessen csökkenteni a jelenlegi értékeket, ez egy teljesen más technológia bevezetését jelentené, arra pedig a határidő kevés.

4. Az is szerepel a cikkben, ahhoz, hogy el lehessen érni a kijelőlt szintet, 70%-os arányban kellene elektromos autóknak futniuk az utakon, amit az elektromos hálózat nem bírna ki... Na akkor most mi is a helyzet? Nem lesznek kocsik az utakon?

Az hibrid/elektromos autók (nekem 2 is volt) pedig egy nagy parasztvakítás. Mennyit is tudnak a hibridek menni tiszta elektromos módban? 30-50 km-t? Az meg micsoda? Ja és mindezt 50-60 km/h sebességgel... Utánna meg a motor sokkal többet fogyaszt mert tőltenie kell az aksikat, ergo több károsanyag is megy a levegőbe... Arról nem is szólva, hogy ez csak városban igaz mert az országúton megy a belső égésű motor  is mert különben megálna a kocsi 50 km után...

Na és mi van a teljesen elektromos kocsikkal? Mennyi is a hatótávolságuk? 150-450 km (csak a Tesla fejleszt most olyan típust ami állítólag kb. 900 km-re lesz képes). Utánna meg jön a 2-8 órás tőltés! Na ne már! Ez komolytalan! Ha lenne egy kiforrott technológia pl. hogy a hatótávolság elérje a jelenlegi kocsik hatótávját utánna pedig fel lehessen tőlteni az elektromos kocsit 10 perc alatt, akkor teljesen jogosnak tartanám az ügyet. Így viszont egy blabla baroromság és nem lesz belőle semmi...

Előzmény: Kard (624)