Na ebből a cikkből kiderül a jövetkező:
1. Van egy javaslat, ami még nincs elfogadva, azt az Ezrópai Tanácsnak kell jóváhagynia, ami a kormányfők testülete. Namost vitya már bejelentette, hogy semmilyen olyan döntést nem fog támogatni Magyarország ami veszélyeztetné a hazai autóipar létét, ez a döntés pedig pontosan azt tenné.
2. Több gyártó, így a BMW vezérigazgatója eleve “álmodozásnak, lehetetlenségnek minősítette a szén-dioxid-kibocsátás 45 százalékkal történő csökkentését 2030-ra”.... (ezt az értéket még a benzines kocsik sem tudnák teljesíteni szerintem).
3. Én nem vagyok szaki de én is kizártnak tartom, hogy közel 50%-al lehessen csökkenteni a jelenlegi értékeket, ez egy teljesen más technológia bevezetését jelentené, arra pedig a határidő kevés.
4. Az is szerepel a cikkben, ahhoz, hogy el lehessen érni a kijelőlt szintet, 70%-os arányban kellene elektromos autóknak futniuk az utakon, amit az elektromos hálózat nem bírna ki... Na akkor most mi is a helyzet? Nem lesznek kocsik az utakon?
Az hibrid/elektromos autók (nekem 2 is volt) pedig egy nagy parasztvakítás. Mennyit is tudnak a hibridek menni tiszta elektromos módban? 30-50 km-t? Az meg micsoda? Ja és mindezt 50-60 km/h sebességgel... Utánna meg a motor sokkal többet fogyaszt mert tőltenie kell az aksikat, ergo több károsanyag is megy a levegőbe... Arról nem is szólva, hogy ez csak városban igaz mert az országúton megy a belső égésű motor is mert különben megálna a kocsi 50 km után...
Na és mi van a teljesen elektromos kocsikkal? Mennyi is a hatótávolságuk? 150-450 km (csak a Tesla fejleszt most olyan típust ami állítólag kb. 900 km-re lesz képes). Utánna meg jön a 2-8 órás tőltés! Na ne már! Ez komolytalan! Ha lenne egy kiforrott technológia pl. hogy a hatótávolság elérje a jelenlegi kocsik hatótávját utánna pedig fel lehessen tőlteni az elektromos kocsit 10 perc alatt, akkor teljesen jogosnak tartanám az ügyet. Így viszont egy blabla baroromság és nem lesz belőle semmi...