x20fan Creative Commons License 2018.10.03 0 0 165301

Bírják a napot, nem lehet túltölteni. Viszont ha a napon 60-70 fokot is elérhet egy tárgy, az óra ráadásul fekete, akkor az nem tesz jót neki. A CTL920-as akku meg nem olcsó bele. Ha az óra karon van, akkor már nem lesz ilyen meleg, akkor mehet egész nap fullban a napfény. De kitenni és otthagyni nem jó.

Volt kérdés a visszajelzés nélküli órán az akku töltöttségi szintjével mi van, hát nem tudom. Ezen a Casion pl. ha a low szintet eléri, akkor nincs hangjelzés, se óránkénti csipogás, se ébresztő, ezt könnyű ellenőrizni. Ha ilyen sincs az órán, akkor felnyitás után az akku feszültségét kell megmérni, biztos lehet találni táblázatot, amivel megállapítható ebből a töltöttségi szint.

Az enyémhez adott kézikönyvben volt hozzávetőleges adat a töltésre is, hány lux a napsütés, hány óra alatt lép át az egyes szintekre. Megmértem a kis ledes lámpát luxmérővel, és a közepes szinten 0 távolságról elérte a napsütés erejét, tehát egy éjszaka a lámpa alatt megfelel kb. egy napi napoztatásnak, de 0 melegedéssel felügyelet nélkül. Ha ezt ismételgetem pár havonta, akkor sose fog lemerülni akkor se, ha két töltés között teljes sötétségben lenne.

Előzmény: Törölt nick (165293)